Одвојене кривичне пријаве против О.И. због полног узнемиравања у Оџацима

За свако оштећено лице биће писана посебна кривична пријава

Фото: БАП ВЕСТИ

ОЏАЦИ – Министар унутрашњих послова Братислав Гашић је рекао данас да је полиција поводом полног узнемиравања деце од три и четири године у државном вртићу у Оџацима, обавила разговор са родитељима деце, као и да ће против осумњиченог васпитача О.И. за свако оштећено лице бити написана одвојена кривична пријава.


Гашић је у Скупштини Србије рекао да је полиција 5. маја по налогу тужилаштва Сомбор одредила задржавање осумњиченом О.И. (26) из Богојева због постојања основане сумње да је извршио недозвољено дело полне радње над 30 деце – 29 мушког и једно женског пола у за сада неутврђеном временском периоду.

„У вези овог догађаја обављен је разговор са родитељима деце. О догађају је обавештен центар за социјални рад који ће доставити извештаје за свако дете посебно. А за свако оштећено лице биће писана посебна кривична пријава“, рекао је Гашић.

Гашић је за говорницом таксативно навео детаље о свим масовним убиствима, злочинима у породици и из користољубља која су се догодила у Србији од 1997. године па до данас.

„Нико ништа није сакрио ни у извештају нити је тако третирао било који период и могу да вам прочитам све министре који су у то време били на положају“, рекао је Гашић посланицима.

Он је поново прочитао и детаље о свим радњама које је полиција спровела против Уроша Блажића осумњиченог за масовна убиства у Младеновцу.

„Ко је ухапсио Беливука. Ко је једну од најкрволочнијих криминалних група на територији, не Балкана већ Европе и света, ухапсио? Управо припадници МУП-а и БИА. И у свим тим акцијама смо били присутни заједно са нашим припадницима“, рекао је Гашић.

Додао је да је дана када се догодило масовно убиство у ОШ Владислав Рибникар дошао на лице места одмах након министарке здравља Данице Грујичић и министра просвете Бранка Ружића.

„Двадесет дана после тог догађаја ја и даље имам слике те деце и девојчица које су биле ту“, рекао је Гашић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here