Osumnjičeni za ubistvo u Obrovcu odranije poznat policiji

Komšije iz Obrovca kažu za Aleksandra da je uvek bio problematičan

3105
Foto: Ilustracija

Aleksandar Jovanović (20), osumnjičen da je batinama ubio svog prijatelja Iljaza Asanova (44), sam je posle ubistva prijavio policiji da je Asanov preminuo, tvrdeći da su ga pretukli nepoznati ljudi.


OBROVAC: Novosadska policija uhapsila je Aleksandra Jovanovića (20) zbog sumnje da je ubio Iljaza Asanova (44) u svojoj kući, u Ulici kralja Petra I u selu Obrovac, nedaleko od Bačke Palanke. Kako nezvanično saznajemo, Jovanović je Asanova ubio batinama, a tukao ga je više puta nekoliko dana pre smrti, pa je Asanov preminuo od povreda.

 Jovanović je, međutim, pokušao da sakrije ubistvo i u sredu pozvao policiju nakon što je Asanov preminuo, prijavivši da je njegov poznanik kod njega došao pretučen.

– On je rekao da su ga pretukli nepoznati ljudi iz Novog Sada, te da je Asanov umro kod njega u kući od zadobijenih povreda. Uredno je obavestio organe i delovao samouvereno – kaže naš izvor blizak istrazi.

Međutim, Jovanovića je policija uhapsila u četvrtak pod sumnjom da je ubio Asanova i pokušao da prikrije ubistvo. Jovanović i Asanov su se, kako saznajemo, poznavali odranije, ali nije razjašnjeno da li je među njima bilo sukoba i neraščišćenih računa.

– Sumnja se da je Jovanović tukao Asanova u više navrata u poslednjih nekoliko dana. Tukao ga je rukama i nogama, pa čak i laminatnim podom, dok nesrećni čovek nije izdahnuo od povreda – dodaje naš izvor.

Sa Jovanovićem u kući živi i njegovo malo dete, ali se zasada ne zna da li je ono prisustvovalo stravičnom događaju u kući u Obrovcu.

Komšije Jovanovića iz sela kažu da Aleksandra znaju kao problematičnog.

– On je poslednji iz raseljenog naselja Čerga, nigde nije radio i poznat je kao konfliktan mlad čovek. Često su ga posećivali neki nama nepoznati ljudi. Oženjen je mladom ženom i imaju malo dete – kaže komšija iz Ulice kralja Petra.

Kako dodaju, Jovanovići nisu živeli u kući u kojoj je Asanov ubijen, već su u nju povremeno dolazili dok su navodno stanovali u drugom naselju u selu.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni za ubistvo i ubijeni odranije su poznati policiji. Protiv obojice su podnošene krivične prijave, uglavnom zbog krađa i teških krađa. Ubijeni Asanov je, prema našim saznanjima, za to bio i osuđivan.

Supruga osumnjičena za pomaganje

Kako je policija ranije saopštila, za kirvično delo pomaganje u izvršenju krivičnog dela osumnjičena je Jovanovićeva dvadesetogodišnja supruga koja mu je pomogla da sakriju tragove ubistva. Protiv nje će biti podneta krivična prijava, dok će Jovanovića koji je zadržan do 48 sati saslušati javni tužilac nakon čega će mu najverovatnije biti određen pritvor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here