После судара возова у Раткову у болницу се јавиле 52 особе, машиновођа најтеже повређен

Још увек није саопштено колико путника је било у путничком возу.

Фото: Printscreen/RTS

У синоћњем судару путничког и железничког воза у Раткову, код Оџака, није било жртава, а у болницу су се јавиле 52 повређене особе, од којих су три задржане на лечењу, пренео је РТС.


„Инфраструктура железнице Србије“ навела је да је повређено пет особа – четири путника и машиновођа којем је повређено раме.

Међутим, РТС је првобитно у полицији сазнао да је најмање 20 повређених и да су они превезени у Дом здравља Оџаци и болницу у Сомбору. Касније током вечери, репортер РТС-а са лица места јавио је да су се у болницу јавиле 52 особе.

Троје је задржано на лечењу, међу којима је и машиновођа који је најтеже повређен.

Један од путника Огњен Совиљ, који је примљен у сомборску болницу, каже да је у тренутку када је дошло до судара устао по торбу.

„Возач је кренуо нагло да кочи… После судара сам мало полетео, онда сам се срушио и био на поду. Врат не смем да померам баш пуно и нога ми је отекла, колено. И даље није утврђено шта је све, можда је дошло до прелома“, рекао је Совиљ.

Путнички воз је у 18.47 налетео са задње стране на теретни воз на делу пруге Оџаци – Ратково, саопштено је из „Инфраструктура железнице Србије“.

„До налета је дошло када је путнички воз сустигао теретну железничку композицију и ударио у задњи вагон теретног воза“, наводи се у саопштењу.

Како РТС сазнаје, приликом судара путнички воз је излетео из шина.

„Инфраструктура железнице Србије“ саопштава да су оба воза саобраћала из Новог Сада ка Богојеву и наводе да је узрок несреће људски фактор.

„Железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја спроводи истрагу, како би се утврдило ко је одговоран за судар возова“, наводи се у саопштењу.

Још увек није саопштено колико путника је било у путничком возу. Претпоставља се да је воз био пун, највише студената који користе железнички, најјефтинији саобраћај, посебно петком.

„Србијавоз“ у саопштењу поручује да су безбедност путника и целокупног железничког саобраћаја приоритет, те да ће наставити да чине све како се овакве и сличне несреће у будућности више не би догађале.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here