Првоокривљени за насилничко понашање у Силбашу жали се на менталне проблеме

Рочиште заказано за 14. јун

Фото: 021

Момчило А., окривљен за насилничко понашање у обрачуну 2015. године у Силбашу, којем је било озбиљно повређених, јуче се на суђењу пожалио на менталне проблеме, па је његов бранилац предложио да се обави тимско вештачење којим би се проценила његова способност да учествује у овом постуку, после увида у медицинску документацију.


Суд је то прихватио, а наредно рочиште, односно, наставак доказног поступка, заказано је за 14. јун, први слободан термин учесника у процесу.

Бранилац оптужених адвокат Бранко Мунижаба приложио је јуче специјалистички извештај Одељења психијатрије Дома здравља у Бачкој Паланци од пре неколико дана, да би поткрепио тврдње о лошем здравственом стању његовог брањеника.

Одговарајући на питања председавајуће великог већа судије Сање Перић, Момчило А. је казао да баш у том моменту види паука између њега и судије и да се лоше осећа.

– Привиђају ми се ствари као да неко лети, али, осим тога, немам тренутних проблема, једино што ускоро треба да попијем лек који нисам понео казао је он и додао да га је ових дана болела глава и да му је тутњало у ушима.

– Ма то је хаос. Не могу да спавам ноћу, иако сам користио терапију – рекао је Момчило А.

Другоокривљени, његов отац Милан А., навео је да се његовом сину привиђа да га неко прати, а пред зградом суда му је пред јучерашње рочишта казао да види браниоца, иако овога ту није било.

– Делује ми као да је уплашен – казао је јуче Милан М. док му се видно тресла једна шака. Додао је да се стање видно погоршано пре око недељу дана и да је он мисли да може да ради, али да он не може да се брине ни о стоци, а камоли о деци која су у оваквим ситуацијама одвојена и бораве код мајке. Тада је и појачана терапија – испричао је јуче отац првоокривљеног.

Иначе, у новосадском Вишем суду, крајем јануара ове године почео је главни претрес пред новим, трећим већем у поступку Момчилу (37) и Милану А. (65) из Гајдобре, сину и оцу, окривљенима за насилничко понашање у Силбашу 2015. године.

На почетку доказног поступка, Момчило А. је казао да остаје код досадашњих изјава у истрази и на суђењима.

Момчило А. осуђен је првостепеном обједињеном казном на четири и по године затвора, а његов отац Милан А. на две, пред другим судским већем 2018. године. Момчило А. се терети да је мачетом дугом око пола метра, са сечивом од око 35 центиметара, покушао да убије Живка Л., а Милан А. да је металном шипком тешко повредио Миљана Б. из Равног Села, након што су заједно ушли у локал.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here