Ученик пуцао и тешко ранио наставника у основној школи у Лукавцу

Најновија вест!

Ученик је пуцао у Основној школи „Лукавац град“ у Лукавцу код Тузле (БиХ) и тешко ранио наставника енглеског језика. Наставник је пребачен у УКЦ у Тузли и тамо је оперисан. Осумњичени за напад је ухапшен. Министар образовања Тузланског кантона Ахмед Омеровић прогласио је крај школске године у свим основним и средњим школама у овом кантону.

Пуцњава се догодила јутрос око девет сати у Основној школи „Лукавац град“ у Лукавцу, граду на североистоку Босне и Херцеговине.

Бивши ученик те школе  Г. М. (2009) пуцао је и тешко ранио наставника енглеског језика и помоћника директора Н. О. који је хоспитализован у УКЦ Тузла са повредом врата.

Повређени наставник је оперисан и смештен у Јединицу интензивне неге Клинике за анестезиологију и реаниматологију.

Градоначелник Лукавца Един Делић саопштио је да у пуцњави нема повређене деце и да је малолетни нападач одмах ухапшен. Приведен је у полицијску станицу, а полиција је пронашла оружје из којег је пуцао.

„Осумњичени је дете које још нема пуних 14 година. Дете је задржано у Полицијској управи Лукавац. Након што је испалио више хитаца према наставнику и једним хицем га устрелио, одбацио је пиштољ који је пронађен и биће предмет вештачења“, саопштио је портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић.

Нападач раније премештен у другу школу

У Лукавац је након пуцњав дошао и министар образовања Тузланског кантона Ахмед Омеровић, који је рекао да малолетни нападач од другог полугодишта више није ученик школе „Лукавац град“ јер је премештен у другу школу као резултат дисциплинске мере.

Омеровић је саопштио да су данас завршене све наставне активности.

„С данашњим даном се завршава наставна година у свим основним и средњим школама. До нове школске године Влада Тузланског кантона ће наставити са спровођењем активности у циљу осигурања сигурнијег окружења у школама“, рекао је Омеровић.

Истакао је да ће сачекати да Тужилаштво спроведе истрагу и затим јавности саопштити више релевантних информација.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here