Како ће вештачка интелигенција трансформисати маркетинг?

У блогу вам нудим линкове ка бесплатним корисним алатима

Већ сада можемо видети како вештачка интелигенција (AI) има све већи утицај на различите индустрије, а једна од њих је и маркетинг. Ова револуционарна технологија мења начин на који се брендови повезују са потрошачима и пружа небројене могућности за трансформацију маркетиншких стратегија.


За почетак упознајте мог бота кога сам направила преко апликације која је генерисала моју фотографију и аудио и креирала видео? Такође можете да унасете текст и да вам бот чита аудио. 

Ево линка алата где можете да направите ваш видео који можете искористити у промотивне сврхе ако укључите мало маште: 

https://studio.d-id.com/

AI алгоритми могу анализирати огромне количине података о потрошачима и њиховим преференцијама, како би креирали персонализоване маркетиншке кампање. На основу података о претходним куповинама, прегледању веб страница или понашању на друштвеним мрежама, AI може предвидети и понудити релевантне производе или услуге које би корисник могао да жели. Оваква персонализација не само да побољшава корисничко искуство, већ и повећава шансе за конверзију и лојалност потрошача. Доле у тексту на линку можете наћи промптове које обрађују овакве податке. 

Чет бот који разговара са вашим купцима

На пример преко АI можете направити чет бота кога ћете интегрисати на ваш сајт и који ће вашим корисницима одговарати на питања везано за вашу делатност, а ви ћете га истренирати и научити градиво. Такође, касније можете радити анализу конверзација са корисницима и исправити чет бота у његовим грешкама. Кроз chatbotove и виртуелне асистенте, AI може одговарати на питања и решавати проблеме корисника у реалном времену. Ово побољшава корисничко искуство и пружа бржу и ефикаснију подршку, без потребе за људском интервенцијом. Такође, AI може анализирати сентимент корисника на друштвеним мрежама и другим платформама како би се правовремено идентификовали проблеми и пружила адекватна реакција.

Eво и линка доброг бесплатног решења: supportchat.link

AI може обављати рутинске задатке попут слања персонализованих е-маилова, управљања друштвеним мрежама, анализирања података и генерисања извештаја.

На овом линку се налазе AI асистенти који вам могу помоћи око учења, писања књиге, одговарања на маил, асистент за вођење и управљање социјалним мрежама, писати вам јавне говоре, креирати вам радну биографију, припремити лекције за учење, анализирати текстове по SEO правилима и још свашта. Посетите линк и упознајте се са могућностима бесплатних алата које пружа AI.

Ево линка AI програма који пружа једноставне алатке за програмере на мрежи као што су претварачи, форматери, валидатори, бројачи и минифификатори. Подржани језици JSON, IAML, INI, CSV, KSML, JavaScript и други.

Вештачка интелигенција такође побољшава процес таргетирања публике.

AI алгоритми могу анализирати огромне количине података о потрошачима и идентификовати њихове карактеристике, преференције и обрасце понашања. На основу тих података, маркетиншки стручњаци могу прецизно таргетирати одређене групе људи са релевантним порукама и понудама.

Напредак вештачке интелигенције такође доноси могућност предвиђања трендова и потреба тржишта. AI алгоритми могу анализирати податке из различитих извора као што су друштвене мреже, претраге на интернету, трендови куповине и многи других, како би идентификовали шта је популарно међу потрошачима и које су њихове будуће потребе. На основу ових анализа, брендови могу прилагодити своје производе, услуге и маркетиншке стратегије како би се успешно позиционирали на тржишту и остали корак испред конкуренције.

Уз све ове предности, важно је напоменути да вештачка интелигенција није замена за људску креативност и стратешко размишљање. Она пружа моћне алате и информације маркетиншким стручњацима, али је и даље потребна људска интервенција како би се доносиле кључне одлуке и остварила емотивна веза са потрошачима.

Све у свему, вештачка интелигенција трансформише маркетинг на многе начине. Од персонализације и аутоматизације, до прецизног таргетирања публике и предвиђања трендова, AI отвара нове могућности за брендове да остваре боље резултате и успоставе дубљу везу са својим потрошачима.

Убрзан напредак технологије обећава још веће иновације и промене у маркетингу у будућности, отварајући врата ка новим начинима ангажовања и креирања вредности.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here