Вакцинација против короне и грипа у Бачкој Паланци

Саопштење бачкопаланачког Дома здравља

Foto: Canva

Према подацима из амбуланте „Стари град“ у Бачкој Паланци, током септембра месеца вакцину против ковида 19 примило је 89 грађана са подручја бачкопаланачке општине, саопштио је Дом здравља „Др Младен Стојановић“.


Углавном су то били старији грађани који су примали четврту дозу, а опредељивали су се већином за СИНОФАРМ вакцину. Из амбуланте потврђују да је интересовање ових првих дана октобра слабо али с обзиром да пандемија и даље траје и да има заражених, вакцинација се препоручује, нарочито старијим особама и хроничним болесницима како би се избегле теже клиничке слике и хоспитализација.

Поред тога, ове недеље је почела и вакцинација против сезонског грипа, за Војводину је набављено 106.000 доза вакцине, од чега је за Јужнобачки округ обезбеђено 30.000 доза, наводи се у саопштењу.

Вакцинација против сезонског грипа се од понедељка спроводи и у свим амбулантама Дома здравља „Др Младен Стојановић“. Ове године се очекује грип, за разлику од претходне две године, јер га је већ било на Јужној хемисфери, а стручњаци напомињу да се могу давати вакцина против грипа и вакцина против ковида 19 истовремено (у различите ектремитете) или у било ком временском размаку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here