На десет раскрсница у Бачкој Паланци санација семафора оштећених у олујама 

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

Фото: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Након 76 дана од два олујна невремена која су погодила општину Бачка Паланка, у току је санација оштећених семафора. Тим поводом, Општина Бачка Паланка издала је саопштење.


Саопштење за јавност

„На десет раскрсница у Бачкој Паланци биће санирани семафори оштећени у олујама 19. и 21. јула. Семафори ће бити замењени и поправљени на раскрсницама улица Цара Лазара и Жарка Зрењанина, Цара Лазара и Шафарикове, Цара Лазара и Светозара Милетића, Краља Петра Првог и улице Светозара Милетића, Краља Петра Првог и Светозара Марковића, где су завршени припремни радови. Замењени су светлосни уређаји и управљачки ормани за опрему, а електроника се налази на лабораторијском испитивању.

Поправка семафора биће изведена и на раскрсницама улица Југословенске армије и Трга братства јединства, Југословенске армије и Шафарикове, Југословенске армије и Светозара Милетића, Иве Лоле Рибара и Веселина Маслеше и раскрсница улица Иве Лоле Рибара и Светозара Милетића.

Семафори ни на једној раскрсници нису у функцији, јер су у олуји оштећени светлосни уређаји и управљачки ормани.

У ЈП „Стандард“ кажу да ће радови бити завршени до 15. октобра када ће бити успостављен прво пробни, а затим редован режим рада семафора на свих 10 раскрница. Укупна вредност радова је 23.993.300 динара, а средства су обезбеђена уз подршку Владе Србије и Покрајинске владе“.

Бачка Паланка, 3. октобар 2023. године

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here