Почела додела грађевинског материјала за санацију кућа оштећених у олујама

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

Фото: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак (16.11.) у општини Бачка Паланка почела је додела грађевинског материјала за санацију штете настале на породичним стамбеним објектима у ударима олујног невремена 19. и 21. јула. Грађевински материјал састоји се од црепа, опеке, жлебњака, резане грађе и летава и додељује се у три различита пакета, наводи се у саопштењу Општине Бачка Паланка.


Власници кућа с оштећењем крова до 10 квадрата добијаће 120 црепова и 10 жлебњака. Власници кућа с оштећењем преко 10 квадрата крова, добијају 200 црепова, 15 жлебњака и 20 комада опеке, а куће из четврте и пете категорије оштећења, добијаће три кубика резане грађе, 250 комада летве и једну палету опеке.

„У незапамћеној ураганској олуји општина Бачка Паланка је претрпела огромну штету. Оштећено је више од 6.000 кућа, 79 објеката јавне намене, а страдали су и усеви око 1.000 домаћинстава, на преко 4.500 хектара. Захваљујући помоћи Владе Србије и Покрајинске владе успели смо да обезбедимо финансијску помоћ за санацију свих објеката јавне намене. Држава је обезбедила и грађевински материјал за санацију приватних стамбених објеката. Држава Србија и оштина Бачка Паланка су уз своје грађане“, рекао је председник општине Бранислав Шушница.

Грађевински материјал уручује Комисија за доделу грађевинског материјала за санацију штете, коју је именовао председник општине на основу правилника који је објављен у општинском службеном листу.

Грађевински материјал обезбеђен је из робних резерви и додељује се на основу пријава грађана које су пристигле по јавном позиву Општине Бачка Паланка, односно на основу записника који је сачинила комисија за процену штете.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here