Потписани уговори о додели пакета грађевинског материјала

У уторак у СО Бачка Паланка са избеглим и расељеним лицима

573
Извор: Општина Бачка Паланка

Председник општине Бранислав Шушница је потписао у уторак четири уговора о додели пакета грађевинског материјала са избеглим и расељеним лицима који су уточиште у деведесетим годинама прошлог века нашли у нашој општини.


Вредност пакета је 500.000 динара, а реализовани су из буџета Општине. Комесаријат за избегла и расељена лица врло вредно ради на побољшању услова живота избеглица, рекла је повереник Комесаријата Здравка Мерњик.

Додела пакета грађевинског материјала плаћених средствима локалне самоуправе постала је традиција уназад осам година.

– Имамо нашу буџетску линију преко Локалног акционог плана за избеглице где спадају грађевински материјал, сеоска домаћинства и монтажне куће, тако да гледамо да сваке године доделимо у просеку по четири пакета грађевинског материјала и једно сеоско домаћинство, рекла је повереник Комесаријата за избегла и расељена лица Здравка Мерњик.

Она је додала да је овим Регионални стамбени програм завршен за Општину Бачка Паланка.

– Регионални стамбени програм је трајао од 2015. године, а наша општина је учествовала у свим пројектима. Добили смо 42 сеоска домаћинства, 23 куће са окућницом од по 9.500 евра по домаћинству и мали грант од 1.500 евра за грађевински материјал и опрему. Такође смо у оквиру РСП добили осам монтажних кућа за избегла и расељена лица, а изградили смо и нову зграду у улици Ђуре Кнежевића, код Православне цркве Покрова Пресвете Богородице са шеснаест стамбених јединица, док смо збринули још и четири породице које су биле „испод
црте“.

– У току је реализација доделе осам пакета грађевинског материјала у вредности од по 600 хиљада динара, а прошлог месеца су испоручена два пакета грађевинског материјала за избегла и расељена лица од по 600 хиљада динара. Ових дана имамо мали грант за кориснике који су добили три сеоска домаћинства од по 200 хиљада динара. Општина Бачка Паланка је аплицирала на свим конкурсима Републике, тражили смо максимум средстава и сада чекамо резултате.

Једна од потписница уговора је и Снежана Дошеновић која је 1995. године избегла из Шибеника и нови дом пронашла у Челареву. – Желела бих да се захвалим председнику Општине на овој помоћи која ће ми пуно значити у побољшању услова живота.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here