Поводом Божића поклони од Општине Бачка Паланка за две породице са четворо и двоје деце

Поклоне је на Бадњи дан деци уручио председник општине Бранислав Шушница

Извор: Општина Бачка Паланка

Породице Ковач и Kрнач из Бачке Паланке, са четворо, односно двоје деце, добиле су поводом божићних празника поклоне од Општине. Поклоне је на Бадњи дан деци уручио председник општине Бранислав Шушница.


Он је заједно са секретаром општинске организације Црвеног крста Браниславом Шоботом, обишао породицу Крнач и Ковач у њиховим кућама и честитао им Бадњи дан и предстојећи Божић, и уручио им пакете са слаткишима а одраслима пакете хране.

– Ми смо се данас код породица Крнач и Ковач уверили да су слога, љубав и заједништво највеће богатство и највећа вредност. Њихових шесторо деце је богатство за нашу општину. За нашу заједницу. Ми смо, као локална самоуправа, осећали обавезу да поводом божићних празника посетимо породицу Ковач, која има четворо, и породицу Крнач која има двоје деце, и уручимо им пригодне поклоне. Божић је празник заједништва. Божић је празник врлине, празник смерности, добродушности, међусобног уважавања и поштовања; празник привржености породици, пријатељима и заједници. Божић је дан када вредности које  негујемо током целе године добијају своју посебну важност, посебан значај – рекао је Шушница.

Сандра Крнач, мајка две девојчице захвалила се председнику општине и истакла да је изузетно задовољна пажњом коју општина поклања породицама. Златко Ковач каже да су се његова три дечака и једна девојчица, изузетно обрадовали посети и поклонима.

– Председник општине и све општинске службе су врло ажурне и посвећене свим грађанима. Хвала им на томе – рекао је Ковач.

Шушница је подсетио да општина Бачка Паланка из буџета издваја 128,8 милиона динара за социјалну заштиту и подршку породици и деци.

– Ђаци у Бачкој Паланци имају бесплатну ужину, за шта из буџета издвајамо 8,5 милиона динара. Са шест милиона се субвенционишемо смештај у ђачким и студентским домовима. За превоз деце ометене у развоју издвајамо пет милиона. За ђачке и студентске стипендије 8,5 милиона, Вукове награде пет милиона, а за превоз ученика и студената 20 милиона динара. Из буџета се финансирају и уџбеници за ђаке прваке, накнаде за свако треће и четврто дете и накнада за свако рођено дете. Финансира се и ванредна помоћ за болесну децу – рекао је Шушница.

Шушница посебно наглашава да ће ове године бити реконструисан и опремљен центар за боравак деце са посебним потребама и да је израда идејног пројекта и току.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here