Реконструисаће се куглана

Седница Општинског већа

346
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Општинско веће је на седници одржаној у среду (08.11.) у малој сали Скупштине општине, којом је председавао заменик председника oпштине Мита Лачански, дало сагласност на трећи ребаланс Установе за спорт и рекреацију „Тиквара“.


Предлог решења о измени финансијског плана је образложио директор УСР „Тиквара“ Милан Козомора који је истакао да се ребаланс ради због предстојеће адаптације куглане. За ову сврху је са покрајинским секретаријатом за спорт и омладину потписан уговор којим је Покрајина обезбедила око 13,6 милиона динара, док је учешће Општине Бачка Паланка у овом пројекту око 7 милиона. Укупно је за реконструкцвију куглане у Спортској хали „Тиквара“ опредељено 20,6 милиона динара.

– Поред наведеног износа, наша установа је предвидела трошкове који нису обухваћени овим уговором, а неопходни су за реализацију пројекта, навео је Козомора.

– Додатних 1,4 милиона динара потребни су за ангажовање надзорног органа и за технички пријем извршених радова, затим за координатора за безбедност и здравље на раду у фази извођења радова, као и остали непланирани трошкови.

Сачињен је извештај о спроведеној јавној расправи за предлог одлуке о буџету Општине за 2024. годину.

– Јавна расправа је спроведена у периоду од 10. до 31. октобра, нацрт Одлуке је објављен на интернет страници Општине Бачка Паланка и у том периоду није пристигла ниједна примедба нити сугестија, рекла је руководилац Одељења за финансије и буџет Маја Пилиповић и додала да је отворени састанак одржан 27. октобра. Општинско веће је усвојило и измене решења о именовању Комисије за грађевинско земљиште. Руководилац Одељења за привреду Младен Лучић је истакао да се овим уређује област сукоба интереса чланова комисије.

– План интегритета Општине каже да се обавезују чланови комисије да потпишу изјаве да немају приватни интерес у вези са спровођењем поступака утврђених Одлуком о грађевинском земљишту, а уколико се утврди да је било сукоба интереса код члана Комисије, исти ће сносити дисциплинску и материјалну одговорност, каже Лучић.

Дата је сагласност и на трећи ребаланс Предшколске установе „Младост“, Установе „Културни центар“ и Народне библиотеке „Вељко Петровић“.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here