Шушница и штаб оставке! Kривичнa одговорност! ЕДС да уклони ризике! (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА (03.08.) - Други протест незадовољних грађана радом Општинског штаба за ванредне ситуације и Електродистрибуције. Нови, трећи протест је најављен такође данас, од 19 часова.

БАЧКА ПАЛАНКА – У четвртак (03.08.), у 11 часова, испред зграде Општине Бачка Паланка, одржао се други протест грађана, незадовљних неефикасношћу и спорошћу Општинског штаба за ванредне ситуације у отклањању поседица олујног невремена. Они сматрају да је штаб, својим нечињењем довео грађане у велики ризик.


Огорчење радом штаба је кулминирало када је малолетни дечак A.M. (13) из Бачке Паланке настрадао у понедељак увече од последица струјног удара током игре са вршњацима. У потресној исповести, отац преминулог дечака, Горан Мијаљковић наводи да су више пута контактирали надлежне службе због каблова који висе са бандере, али они нису уклоњењени пуних 12 дана, све до трагичног догађаја.

Посебно незадољство и огорченост је изазвала јучерашња реакција председника општине, Бранислава Шушнице, који је и председник Општинског штаба за ванредне ситуације, када је у изјави за медије напао новинарку медија БАП ВЕСТИ, Драгану Јовичић Бујак, јер му је поставила питање колико још оваквих ризичних места, са струјним кабловима има у Бачкој Паланци.

Први протест је одржан дан раније од 19 часова, а на овом, другом протесту, иза кога не стоји ни једна политичка опција, већ само незадовољни грађани, изнети су и захтеви:

1. Оставка Председника општине Бачка Паланка;

2. Смена комплетног Општинског штаба за ванредне ситуације у Општини Бачка Паланка.

3. Надлежни органи да утврде постоји ли кривична одговорност команданта Општинског штаба за ванредне ситуације и осталих одговорних;

4. Да покрајина и република помогну локалној власти да се хитно санира штета и отклоне опасности по животе грађана! (Од каблова под напоном, оштећених стабала, оштећених кровова зграда…);

5. Да се хитно пошаљу додатне екипе “Елекровојводине” из суседних општина.

Нови протест је најављен такође данас, од 19 часова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here