За уређење дворишта вртића Дуга 9,1 милиона динара

Саопштење за јавност Општине Бачка Паланка

Саопштење Општине Бачка Паланка

Општина Бачка Паланка добила је и 5,5 милиона динара од Министарства за бригу о породици и демографију за партерно уређње дворишта и опремање вешераја новосаграђеног вртића „Дуга“.

Поред 5.500.118 динара добијених од Министарства, општина је из свог буџета издвојила 3.666.745 динара, за изградњу и опремање два дечија игралишта, подизање ограде, опремање урбаним мобилијаром, пејзажно уређење дворишта „Дуга“ и опремање вешераја машинама за прање, сушење и пеглање веша.

Ограда која ће бити постављена око вртића унапредиће безбедност деце, а пејзажно уређење ће поред оплемењивања простора, обезбедити заштиту објеката уд утицаја сунца, ветра, буке, издувних гасова. У дворишту ће бити постављене клупе, канте за отпатке и два дечија игралишта, за децу од 1 – 3 године, и за децу од 4- 6 година, опремљена према важећим стандардима и Правилнику, од материјала отпорних на спољашње утицаје, са травом или песком/ситним шљунком као подлогом.

Вртић „Дуга“ од око 1.370 квадрата, у ком има места за 200 деце, отворен је у октобру прошле године. Изградњу је са 175 милиона динара финансирала општина, а у опремање вртића уложено је шест милиона из општинског буџета, и 10 милиона динара из буџета Министарства за бригу о породици.

– Још једном бих истакао изузетну посвећеност Владе Србије и Министарства за бригу о породици и деци развоју локалних самоуправа. Уз подршку Владе Србије општина Бачка Паланка је у претходних седам година реализовала велики број значајних пројеката за све становнике наше општине. Одобравање значајних средстава за вртић „Дуга“; представља потврду даље подршке Владе и даље посвећености наше општине унапређењу квалитета живота свих наших становника – рекао је Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка.

Прошле недеље општина Бачка Паланка добила је 2,8 милиона динара од Министарства за заштиту животне средине за уклањање дивље депоније у Деспотову. Општина је из свог буџета за чишћење и рекултивацију депоније определила је 3.731.970 динара.

– Укупна средства за два важна пројекта достижу 15,7 милиона динара. Такође, у току је реализација два изузетно важна пројекта за Бачку Паланку. Уз подршку Управе за капитална улагања АПВ са 324,9 милиона динара реконструишемо пешачку зона у центру општине. Такође, у току је изградња и опремање Дневног боравка за децу с посебним потребама, у шта инвестирамо 71,6 милиона динара. Очекујемо подршку Владе Србије и Покрајинске владе за још неколико значајних пројеката – рекао је Шушница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here