Завршни радови у Мајевичкој улици

У Бачкој Паланци

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – У присуству Бранислава Шушнице, председника општине и његових сарадника, у понедељак (31.10.) обављени су радови асфалтирања, као и потпуне реконструкције атмосферске и фекалне канализационе мреже Мајевичке улице.


Када сви ови послови буду завршени, биће решени вишегодишњи проблеми, пре свега, становника ове улице, али и свих оних који се било којим поводом крећу кроз ову периферну бачкопаланачку улицу.

– Након радова који су обављени, становници Мајевичке улице сада имају асфалт, али и атмосферску и канализациону мрежу. Оно што смо најваљивали то смо и урадили. Поред радова у Мајевичкој улици, који се приводе крају, тренутно се ради на прикључењу канализационе мреже излетишта Багремара, у дужини од 460 метара. Завршетком ових послова, Багремара ће бити повезана са градском канализационом мрежом, а самим тим, биће избегнути проблеми са којима се ово излетиште, тренутно суочава.

– Планом је било предвиђено, да ови радови буду завршени до средине децембра, односно, крајем грађевинске сезоне, али ће, због повољних временских прилика они бити приведени крају, месец дана раније. Вредност ове инвестиције, износи близу 60 милиона динара са ПДВ –ом, а средства су обезбеђена из општинског буџета. Када послови у овом делу града буду готови, ми ћемо обићи становнике Мајевичке улице и погледаћемо их у очи, као што смо их гледали у очи када су долазили на пријем код нас. Тада смо им рекли да желимо да им урадимо то што је потребно. Међутим, пре тога је почетак, а он је пројектно – техничка документација, која је потребна не само за ову улицу, већ и за све инвестиције. Народ долази, тражи. Много година ништа није рађено. Након тога се определе средства из буџета. Још једном понављам, дакле, све што смо обећали то смо и завршили. Као што за следећу годину најављујемо поједине инвестиције, тако смо и за ову годину најавили и после ребаланса буџета и завршили, то што смо најавили – каже Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка. Радове на асфалтирању Мајевичке улице, обавио је „Пут – инвест“ из Новог Сада.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here