Третман против крпеља у среду, 3. априла у Бачкој Паланци

Упозоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле

166

БАЧКА ПАЛАНКА – У среду, 3. априла, се настављају третмани у оквиру систематске акције заштите здравља грађана од крпеља на подручју Војводине. Акција је почела третманима 29. и 30. марта на територији 16 локалних самоуправа, а за 03. и 04. април планирају се третмани у још 13 војвођанских општина.


Акцију организује Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, извођач третмана је новосадска “Циклонизација Логистика”, а до 30. априла обухватиће уређене зелене јавне површине у 29 локалних самоуправа на територији АП Војводине, као и на дефинисаним локалитетима НП Фрушка гора.

Како наводе из овог предузећа, за среду 3. априла планирани су третмани на територији општина Нови Кнежевац, Шид, Сечањ, Кањижа, Сента, Темерин, Ада, Бачки Петровац и Србобран. Дан касније, 4. априла, предвиђени су третмани на територији општина Бачка Топола, Чока, Кикинда и Суботица.

Сузбијање крпеља биће изведено са земље, у преподневним часовима, инсектицидом ICON 10 CS (препаратом на бази ламбда – цихалотрина, у дози 0,18 л по хектару).

Упозоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле, те да кошнице затворе или уклоне најмање пет километара од наведених места третирања. У случају неадекватног времена (киша и ветар), третмани ће бити изведени дан касније.

1 коментар

  1. U okviru akcije suzbijanja krpelja, bačkopalanačke vlasti bi mogle sprečiti napasanje ovaca na bentu. Ili možda ne bi mogle?! Ranijih godina im to nije uspevalo…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here