Брнабић: Помоћ од 10.000 динара и запосленима у општинама – ако буде пара у локалним буџетима

"Представници синдиката одмах ће започети разговоре са Министарством државне управе и локалне самоуоправе"

Фото: 021.rs

Председница Владе Србије Ана Брнабић договорила је данас са представницима Синдиката управе исплату једнократне помоћи запосленима у локалним самоуправама у износу од по 10.000 динара.


Како се наводи, „исплате ће бити уколико у локалним буџетима буде новца за то“.

„Влада Србије упутиће препоруку свим јединицама локалне самоуправе за исплату једнократне помоћи запосленима у износу од по 10.000 динара, уколико за то имају средства“, саопштио је њен кабинет.

Брнабић је истакла да је Влада сагласна са предлогом синдиката да се запосленима са средњом и нижом стручном спремом у локалној самоуправи од 1. јануара 2024. године основице за плате увећају за 401,88 динара нето, уместо за 384,41 динара.
у осам општина.

Састанак је наставак разговора Брнабић и синдиката који је договорен почетком ове седмице како би се утврдиле мере за побољшање материјалног положаја запослених у државној управи и локалној самоуправи.

„Представници синдиката одмах ће започети разговоре са Министарством државне управе и локалне самоуоправе у вези са увећањем дневница за службена путовања запослених“, пише у саопштењу.

Синдикат и Министарство ће израдити заједнички предлог о износу тих дневница, како за службена путовања у оквиру Србије, тако и за службена путовања у иностранство.

Састанку је присуствовао и министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, који је наставио разговор са синдикатом у вези са коефицијентима, на основу којих ће се обрачунавати плате свим запосленима у државној управи и локалној самоуправи, саопштено је.

1 коментар

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here