Da li postoji potreba za dodatnim merama za Đurđevdan?

1597
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon smatra da za Đurđevdan ne bi trebalo da budu uvedene nikakve posebne mere.

Slava Sveti Georgije, koju obeležava veliki broj pravoslavnih vernika u Srbiji, ove godine biće proslavljena u sredu, 6. maja. Kako je u pitanju radni dan, te građani mogu slobodno da se kreću do početka policijskog časa, epidemiolog Predrag Kon upitan je da li će tada biti donete posebne mere kako bi se sprečio veći broj kontakata među građanima.
„To je jedan dan, policijski čas počinje od 18 časova i mislim da tu ne treba ništa dodatno raditi. Posle toga možemo da izađemo iz situacije da uopšte imamo takve značajne događaje ispred nas i onda možemo da razmišljamo o ozbiljnom otvaranju, ako rezultati nastave ovako da padaju“, poručio je Kon.
On se osvrnuo i na prvomajske praznike, koji počinju u sledeći petak, rekavši da lično smatra da bi tada trebalo da postoji zabrana kretanja, jer je to poslednji trenutak kada bi moglo ozbiljno da se pokvari sve ono što je urađeno do sada.
Nezvanično, kao najrealnija opcija navodi se produženi policijski čas od četvrtka 30. aprila u 18 časova, pa sve do ponedeljka, 4. maja.

Pročitajte još:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here