Штрајкачи: Нема преговора са управом Поште, остајемо у штрајку и чекамо испуњење захтева

556
Извор: РТВ

Радници Поште, који већ четири дана штрајкују, поручују да нема никаквих преговора са управом предузећа, јер нису никога ни овластили да у њихово име преговара – преноси 021.rs.


Представници штрајкача за 021.рс наводе да би све информације које се појаве у јавности да директор или неко други преговара о прекиду обуставе рада биле дезинформације и покушаји да се прекине оправдани штрајк.

Поручују да представници појединих синдиката, за које кажу да су подружнице врха „Поште Србије“ и да се не боре за њихова права, не представљају раднике.

Штрајкачи додају да немају о чему да преговарају и да су њихови захтеви јасни, тако да остају у штрајку и чекају да добију потврдан одговор врха предузећа.

„Колико смо чули, в.д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић данас ће имати састанак са неким синдикатима и потом саопштити да је постигнут договор. Желимо да поручимо да од тога нема ништа јер то нису наши представници. Руководиоци покушавају на све начине да утичу, па су у четвртак саопштили да ће се исплатити добит из пословања од 50.000-60.000 динара, што је редовна једнократна исплата коју добијамо скоро сваке године. Променили су сада и радно време пошта па је од 9 до 17 часова, јер нема ко да ради на шалтерима, сем неколико њих које су примили на уговоре о привременим пословима. Уколико се ништа не реши, спремни смо да сви одемо до канцеларије нашег регионалног директора“, поручују поштари у штрајку.

За 021.рс наводе и да се наставља ширење обуставе рада, а да углавном не раде поште у Новом Саду и великом делу Војводине, као и у Београду, док је у остатку Србије ситуација подељена, али им се колеге све више придружују.

Подсетимо, већ четири дана радници „Поште Србије“ у штрајку не носе пошту и пакете, а шалтери не раде.

Запослени у Пошти имају пет захтева:

– тренутни пријем оптималног броја извршилаца јер недостаје радника,
– тренутно повећање плате од минимум 30 одсто,
– исплата зараде из добити за претходну годину до краја октобра,
– прекид „тихе“ дискриминације према запосленима који раде и фаворизовање појединаца (изаслања као вид застрашивања, стимулације као вид награђивања послушника) и
– званичне гаранције од Владе Србије да ће захтеви бити испуњени.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here