Портал ЕПС-а „Увид у рачун“ поново доступан корисницима

Грађанима је за рекламације поново на услузи и кол центар ЕПС

1967

Портал „Увид у рачун“ поново је доступан корисницима за преузимање е-рачуна и електронско плаћање. На порталу су доступни рачуни за децембар 2023. године, као и архива рачуна и уплата током претходне три године, уз деталјан преглед потрошње по зонама и тарифама, саопштио је ЕПС.


Додаје се да су сви децембарски рачуни достављени и „Пошти Србије“, уз рок за попуст за редовно плаћање 29. јануар. Грађанима је за рекламације поново на услузи и кол центар ЕПС, наводи се.

„Напомињемо, дигитална претња ни у једном тренутку није угрозила процес производње електричне енергије, нити безбедност података наших купаца. ЕПС предузима опсежне мере како би осигурао да се овакви инциденти не понове. Подизање нивоа дигиталне безбедности, као клјучног приоритета, због захтевних процедура, величине и сложености система, условило је постепено враћање ИКТ система у функцију“, пише у саопштењу.

Средином децембра ЕПС је саопштио да се опоравља од незапамћеног хакерског напада, крипто типа.

Они су тада тврдили да тај напад ни на који начин није угрозио производњу, нити снабдевање електричном енергијом, а несметано су се одвијале и све активности трговине електричном енергијом, уз поштовање преузетих обавеза.

Одговорност за напад преузела је хакерска група „Qilin“. Они су навели да ако се ЕПС не договори са њима, објавиће све податке до којих су дошли.

Србија је једна од 15 земаља чије су институције или предузећа били мета ове групе.

Како је недавно пренела Бета, „Qilin“ је недавно објавио део корисничких података и омогућио њихово скидање преко свог блога на Onion мрежи.

Истовремено је најављено да ће други део ЕПС-ове базе података бити објављен данас.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here