Какво нас време очекује за викенд

Временска прогноза

Пред нама је један топао дан, који ће већем делу Србије донети сунчано и стабилно време, а слаба киша могућа је само у брдско-планинским пределима.


Јача утицај антициклона са запада и данас ће широм Србије бити више сунчаних интервала, па ће се задржати углавном суво време. У наше пределе пристиже и нешто топлија ваздушна маса, тако да ће дневна температура бити за који степен у порасту у односу на јуче.

До краја дана биће променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима. У већем делу земље задржава се суво време, а слаба краткотрајна киша могућа је само понегде у вишим пределима јужне Србије.

Ветар слаб и променљивог смера. Највиша дневна температура кретаће се од 14 до 18 степени.

Очекиване временске прилике имаће релативно повољан утицај на већину особа, али су ипак могуће метеоропатске реакције попут главобоље и несанице. УВ индекс данас има умерене вредности.

Суво ће бити и сутра пре подне, док после подне стиже пролазно наоблачење које ће током викенда Србији доносити кишу и локалне пљускове. Наредне седмице наставља се нестабилно време, уз сунчане интервале, али и честа пролазна наоблачења са кишом и пљусковима, а на планинама са снегом. Средином следеће седмице стиже и захлађење.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here