Наредних дана промена времена

Временска прогноза

Фото: Александра Шанта

У Србији данас променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.


Више падавина очекује се увече и ноћу на југозападу и западу земље, као и у деловима Шумадије. На високим планинама, изнад 1.500 м надморске висине, киша ће прећи у снег. Ветар слаб променљив, на северу земље слаб до умерен североисточни, а на југу југозападни.

Најнижа температура од 2 до 8 степени, а највиша дневна од 14 до 17 степени.

У Бачкој Паланци сунчано после подне и увече наоблачење. Ветар слаб променљив. Најнижа температура око 5, а највиша дневна око 17 степени.

Према прогнози за наредних седам дана, у четвртак и петак биће хладније, са највишом дневном температуром у већини места од 10 до 13 степени.

У четвртак се очекује облачно са кишом и локалним пљусковима, који ће понегде бити праћени и грмљавином. На планинама ће падати снег.

У петак пре подне претежно облачно, а киша се очекује само још понегде у брдско-планинским пределима, док ће по подне доћи до постепеног разведравања. За викенд се очекује суво са дужим сунчаним интервалима и топлије.

У недељу крајем дана стиже ново наоблачење са кишом са запада, а почетком следеће седмице претежно облачно са честом појавом кише, од уторка и са падом температуре.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here