Пролећни дан пред нама. Какво нас време чека за викенд?

Временска прогноза

Фото: Pexels

У Србији ће данас пре подне бити претежно сунчано, а после подне променљиво облачно, на југу и истоку понегде са краткотрајном кишом или пљуском, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.


Током ноћи у Неготинској Крајини биће облачно са кишом и пљусковима са грмљавином. Дуваће слаб и умерен северозападни ветар. Јутарња температура биће од три до 10, а највиша дневна од 18 до 21 степен.

У Бачкој Паланци ће пре подне бити претежно сунчано, после подне променљиво облачно. Јутарња температура око седам, а највиша дневна око 19 степени.

Време наредних дана

У суботу дужи сунчани периоди уз дневни развој облака. На истоку Србије ће бити облачније са кишом повремено, а мања шанса за краткотрајну кишу постоји поподне у централним и јужним пределима Србије. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак око нормале. Минимална јутарња температура од 3°Ц до 9°Ц, а максимална од 18°Ц до 21°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 9°Ц до 13°Ц.

У недељу још топлије са дужим сунчаним периодима уз дневни развој облака. Крајем дана је могућа појава краткотрајних локалних пљускова на западу Србије, а у ноћи ка понедељку и у осталим крајевима. У понедељак топло, али нестабилније време са већом шансом за повремену кишу и локалне пљускове. У уторак и среду мало свежије са могућом кишом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here