Филм „Да ли сте видели ову жену“ од 2. до 5. фебруара у Градском биоскопу

Вишеструко награђивани домаћи филм

Победнички филм 28. Фестивала ауторског филма „Да ли сте видели ову жену?“ Матије Глушчевића и Душана Зорића тријумфовао је пре неколико дана и на фестивалу у Женеви, а ове недеље се приказује у Градском биоскопу у Бачкој Паланци од 2. до 5. фебруара од 21.00 часова. Улазнице су у продаји.


Публика га је до сада описала као „збуњујућ“, „потпуно лудило“ и „право освежење домаћој кинематографији“, а критичари кажу да „овај филм не само да изневерава хоризонт гледаочевих очекивања, већ га поништава“ као и да је изненађење његова покретачка снага.

Духовита, надахњујућа, хаотична прича прати средовечну жену Драгињу која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже. Главну улогу у филму тумачи Ксенија Маринковић, а у пратећим улогама су Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић и други.

„Да ли сте видели ову жену?“ у 2022. години привукао је велику пажњу публике и филмске критике. Филм је освојио Гранд При „Александар Саша Петровић“ на 28. Фестивалу ауторског филма (ФАФ), а ауторима је припала и награда за најбољу режију на 15. Међународном филмском фестивалу у Бангкоку (Тајланд).

Светска премијера одржана је на 79. Филмском фестивалу у Венецији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here