Film „Lepši svet“ za vikend u bačkopalanačkom bioskopu

Dokumentarni film koji traga za odgovorima na pitanja kako izgleda dobar i uspešan život

89
Foto: Printsrceen

BAČKA PALANKA: U Gradskom bioskopu, od danas (30.07.) do nedelje (01.08.), od 21 sat, biće projekcija dokumentarnog filma „Lepši svet“.


U pitanju je film koji traga za odgovorima na pitanja kako izgleda dobar i uspešan život i da li je drugačiji način života uopšte moguć. Rezultat je priča o perspektivama bez straha, o povezanosti u muzici, prirodi i društvu, o ljudima sa različitim idejama, ali sa jednim velikim, zajedničkim ciljem: održivim i lepšim svetom. Ovaj film spaja žene bez obrazovanja koje grade solarne panele po selima širom sveta, vizionara koji pusta polja transformiše u nove zelene oaze, šumara koji razvija izgradnju najzdravijih kuća u svetu, džez i duhovnog vođu i njegovu sestra sa Tibeta sa ogromnim srcem za mlade.

Cena ulaznice je 250 RSD.

O reditelju: Ervin Vagenhofer je austrijski filmski reditelj i pisac, rođen 1961. godine u Amstetenu. Svoj prvi kratki film Endstation normal predstavio je 1981. godine. Dve godine kasnije njegov kratki film Das Loch prikazan je na filmskom festivalu u Krakovu. Režirao je dugometražni dokumentarac We Feed the World u produkciji Alegro Filma 2005. godine. Film govori o industrijalizaciji proizvodnje hrane i kritički prikazuje međunarodnu poljoprivrednu politiku, posebno u pogledu uloge koju ima EU. U oktobru 2008. godine u Nemačkoj i Austriji izlazi njegov sledeći dokumentarac Let’s Make Money, a 2009. osvaja nagradu Nemačkog dokumentarnog filma.

Pogledajte trejler:

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here