Dominacija protiv Nemaca: Nina i Novak u polufinalu!

305
Tokyo 2020 Olympics - Tennis - Mixed Doubles - Round 1 - Ariake Tennis Park - Tokyo, Japan - July 28, 2021. Nina Stojanovic of Serbia and Novak Djokovic of Serbia celebrate after winning their first round match against Luisa Stefani of Brazil and Marcelo Melo of Brazil REUTERS/Edgar Su - SP1EH7S0WWIHH

Nina Stojanović i Novak Đoković plasirali su se u polufinale mešovitog dubla na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su bili bolji od nemačkog para Laura Zigemund/Kevin Kravic sa 2:0 u setovima. Priliku da obezbede medalju za Srbiju, Nina i Novak imaće u polufinalnom okršaju protiv ruske kombinacije Elena Vesnina/Aslan Karacev koji je na programu već u petak.

Manje od dva sata pošto je izborio polufinale u singlu, ubedljivim trijumfom nad Keijem Nišikorijem, Đoković je izašao na teren u miks dublu i zajedno sa Stojanovićevom briljirao protiv rivala iz Nemačke.

Srpski par je slavio sa 6:1, 6:2 za 70 minuta igre i došao na korak do finala.

Praktično od prvog poena su Stojanovićeva i Đoković prikazivali bolju igru, ne računajući izgubljen servis u trećem gemu kojim nisu uspeli da kompletiraju prvi brejk.

Bio je to, ujedno, i jedini gem koji su prepustili protivnicima u prvom setu, pošto su u nastavku dominantnom partijom došli do 1-0.

Identična slika viđena je i u drugom setu. Rani brejk srpskog para za vođstvo od 3:1, pa zatim još jedan u završnici, posle čega je Đoković rutinskim servis gemom rešio duel.

Drugi polufinalni par čine Andrej Rubljov/Anastasija Pavljučenkova – Ešli Barti/Džon Pirs.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here