Најбољи филм „Све у исто време“ однео седам Оскара

Научнофантастична акција "Све у исто време" апсолутни је победник 95. доделе Оскара

ЛОС АНЂЕЛЕС – Научнофантастична акција „Све у исто време“ апсолутни је победник 95. доделе Оскара са седам златних статуета, укључујући и ону за најбољи филм. Ратни спектакл „На западу ништа ново“ однео је четири Оскара, а церемонију је обележио такође и велики повратак Брендана Фрејзера који је проглашен најбољим глумцем.


Најбољи филм 95. доделе је – „Све у исто време“

Испоставило се да су оправдана била очекивања да ће Све у исто време доминирати 95. доделом Оскара. После шест Оскара од почетка вечери, путешествије кроз мултиверзум освојило је и Оскара за најбољи филм.

Најбоља глумица је први пут из Азије

Наставља се доминација филма Све у исто време. Мишел Јео однела Оскара за најбољу глумицу.

Повратак отписаног!

Некада је био на врху Холивуда, онда нестао у вртлогу лоших животних одлука и сада се вратио у великом стилу. Брендан Фрејзер је најбољи глумац за улогу у филму Кит!

Нови тријумф два Данијела

Данијел Квон и Данијел Шајнерт однели су по још један Оскар вечерас, и то за најбољу режију за филм Све у исто време.

Најбоља монтажа

Други Оскар у каријери за најбољу монтажу подигао је Пол Роџерс за Све у исто време.

Оскар за звук Ф-18, али и за индијски плесни спектакл

Топ Ган: Маверик освојио је статуету за најбољи звук, а после Златног глобуса и Бафте симпатични Индијци М. М. Керавани и Чандрабосе подигли су и Оскара за најбољу песму НААТУ НААТУ из филма РРР.

Почетак доминације „Све у исто време“?

Најбољи оригинални сценарио написали су Денијел Квон и Денијел Шајнерт за фаворита вечери Све у исто време, а за најбољи адаптирани сценарио награђена је Сара Поли за драму Жене говоре.

Зар је ико сумњао у добитника за најбоље визуелне ефекте

Једна од категорија у којима је квота била скоро непостојећа су најбољи визуелни ефекти. Аватар: Пут воде поново је избрисао границу између стварног и измишљеног, а Џои Летери, Ричард Бејнхем, Ерик Сајндон и Данијел Барет заслужено су подигли своје Оскаре.

Још два Оскара за „На западу ништа ново“

Златна статуета за најбољу сценографију оправдано је отишла у руке Кристијана Голдбека и Ернестина Хипера за њихов рад у продукцији ратног спектакла На западу ништа ново, који је убрзо овенчан и четвртим Оскаром вечерас – за најбољу музику Фолкер Бертелман.

Шаптачи слоновима и Дечак, кртица, лисац и коњ

Оскар за најбољи кратки документарни филм отишао је у руке Картики Гонсалвес и Гунет Монги за Шаптаче слоновима, а Британци Чарли Макеси и Метју Фројд награђени су за најбоље кратко анимирано остварење – Дечак, кртица, лисац и коњ.

Најбољи међународни филм… На западу ништа ново

Ово је четврти Оскар за немачке филмове у овој категорији, а статуету је подигао редитељ Едвард Бергер.

Преслатка Џени на бини

Једна од звезди Духова острва која, нажалост, није номинована за Оскара је и мазга Џени, а Џими Кимел је одлучио да јој, ипак, укаже част да се појави на бини, што се посебно допало Колину Фарелу.

Најбоља шминка и костимографија

Оскар за најбољу шминку додељен је Адријену Мороу, Џуди Чин и Анамари Бредли за њихов рад у филму Кит. Златна статуета за најбољу костимографију отишла је у руке Рут Картер за филм Црни пантер: Ваканда, заувек.

Дејвид Брн наступио на додели Оскара у Долби театру

У музичком делу телевизијског спектакла у Лос Анђелесу наступио је Дејвид Брн.

Први Оскар вечерас за „На западу ништа ново“

Ратни спектакл На западу ништа ново, снимљен по мотивима из књиге Ериха Марије Ремарка, награђен је за најбољу фотографију, а Оскар је подигао Британац Џејмс Френд. Френд је рекао да осећа као да му је данас рођендан. „Захваљујем се породици која ме је охрабривала да дођем у ову ситуацију“, казао је Френд.

Најбољи документарни играни филм – Наваљни

Данијел Рохер, Одеса Ре, Дајана Бекер, Мелани Милер и Шејн Борис подигли су Оскара за најбољи документарац Наваљни, док је најбољим краткометражним филмом проглашен Ирско збогом.

Мама, управо сам добио Оскар! Два Оскара за Све у исто време!

Уз доста емоција и реченицу: „Мама, управо сам добио Оскара“ – Ке Хуј Куан подигао је статуету за најбољег споредног глумца.

Оскаром за најбољу споредну женску улогу награђена је Џејми Ли Кертис за улогу у филму „Све у исто време“. Славна глумица је посветила награду екипи филма и породици.

Најбоље анимирано остварење

Пинокио Гиљерма дел Тора је најбоље анимирано остварење. Гиљелмо дел Торо је кратко поручио у Долби театру да будућност филма припада анимацији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here