Repertoar u Gradskom bioskopu (od 14. do 17. oktobra)

Kulturni centar Bačka Palanka

562

BAČKA PALANKA: U Gradskom bioskopu od 14. do 17. oktobra (četvrtak, petak, subota i nedelja) od 19.00 časova biće prikazan animirani film „FANTASTIKA“ sinhronizovan na srpski jezik.


Sadržaj:

U čarobnoj šumi u zemlji zvanoj Fantastika, dva medveda, Boža i Luka, krenuli su u spasonosni pohod da sačuvaju šumu od zloglasne bande lopova koji su namerili da pronađu i ukradu zlatne rogove. Na tom putu susrešće se sa mnogim čudnim i predivnim stvorenjima… Ali vreme ističe! Ko će prvi do zlatnih rogova? Da li će uspeti da spasu svoj animirani svet?

U Gradskom bioskopu od 14. do 17. oktobra (četvrtak, petak, subota i nedelja) od 21.00 čas biće prikazan film „PUCNjI U MARSEJU“.


Sadržaj:

Film „Pucnji u Marseju“ prati sudski proces teroristima Zvonimiru Pospišilu, Miju Kralju i Ivanu Rajiću, koji su bili saučesnici atentatora Vlade Georgijeva Černozemskog, koji je ubio kralja Aleksandra od Jugoslavije i ministra spoljnih poslova Francuske Luja Bartua, 9. oktobra 1934. godine u Marseju, Francuska.

Kroz rekonstrukciju i dramatizaciju pravog procesa, ali i kroz ono što je izostavljeno tokom suđenja, ispričana je sudska drama najbliža istini o samom suđenju ali i epilogu po evropski mir.

Ova filmska priča otvara čitav niz pitanja o društveno-političkim događajima, među kojima su: Da li je, zapravo, Drugi svetski rat počeo u Marseju tog 9. oktobra 1934. godine pucnjima na kralja Aleksandra i ministra Bartua? Da li bi Evropa i svet bili drugačiji da je sprečen atentat za koji su svi znali da se sprema?

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here