Otvorena izložba slika „Slikam kako znam i umem“

4430
Špoljarić sa ćerkom i unucima
Sinoć je u sali biblioteke „Veljko Petrović“ u Bačkoj Palanci otvorena izložba slika slikara Miroslava Špoljarića iz Bačke Palanke. Ovo je Miroslavova peta po redu samostalna izložba. Naziv ove izložbe je „Slikam kako znam i umem“ koja je inspirisana prvom izložbom Save Šumanovića.

Izložbu su otvorili Zlatko Tešan – slikar i Miroslavov dugogodišnji prijatelj, profesor likovnog i slikar – Zvonko Petar Jelić i slikarka Julija Ristić Sremac – PR bibioteke „Veljko Petrović“. Atmosferu na otvaranju je uveličao Kulturni klub „Zvono“ iz Bačke Palanke.

Pogledajte kako je Zlatko Tešan opisao stvaralaštvo Miroslava Špoljarića:


Miroslav je rođen u Brezi kod Sarajeva, gde se nakon dve godine seli u Šid i tamo provodi deo svog života, gde mu se i stvara ljubav prema slikarstu. Slikanjem se bavi već 40 godina, izlagao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i imao je nekoliko samostalnih izložbi. Kako on navodi, živeo je dve kuće od Save Šumanovića, kome i posvećuje ovu izložbu.

Miroslav je član Udruženja likovnih stvaraca „Petar Tomić“ još od osnivanja, već 28 godina živi i stvara u našem gradu. Stilovi koje on radi su ekspresionizam i impresionizam. Na ovoj izložbi prisutni će imati priliku da vide slike – većinom pejzaže sa jablanovima koje su inspirisane Savinim delima.

Izložba će biti dostupna građanima naredne dve nedelje. Pogledajte galeriju slika sa otvaranja izložbe:


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here