Историја Бачке Паланке кроз разгледнице

Малишани из вртића "Невен" у посети Народној библиотеци "Вељко Петровић"

Извор: НБ "Вељко Петровић"

БАЧКА ПАЛАНКА – Завичајно одељење Народна библиотека „Вељко Петровић“, својим фондовима који обухватају разнолику библиотечку грађу, пружа услуге најширем кругу корисника.


Својим активностима оно настоји да се приближи различитим категоријама корисника, а нарочито најмлађој популацији. За њих договарамо посете, организујемо радионице, изложбе и дружења, са циљем да приближимо књигу, пружимо информацију и будемо подршка образовном процесу.

Малишани Предшколске установе „Младост“ – вртић „Невен“, обилазак јавних установа нашег града, започели су посетом Библиотеци. Драгана Петрић, виши дип. библиотекар Завичајног одељења, приредила им је изложбу из фонда старих фотографија и разгледница нашег града.

Занимљивом причом предшколци су упознати са некадашњим изгледом улица, старим зградама и споменицима културе. Интерактивна комуникација са безброј питања од стране наших гостију, још једна је потврда да наши мали суграђани воле да уче и стичу нова знања о свом окружењу.

Пошто им је ово била прва посета Библиотеци, књижничар на Одељењу за децу Весна Краљ, обратила се малишанима и појаснила како могу постати чланови Библиотека и шта их све од књига и часописа прилагођених њиховом узрасту чека на овом одељењу.

„Захваљујемо се васпитачици Тањи Ивић на сарадњи и очекујемо и у будуће реализацију нових дружења са малишанима“, кажу из НБ „Вељко Петровић“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here