Обровачки ловци учесници 39. Хајке на вукове и лисице

Најмлађи Обровчанин који је ишао на хајку има свега 10 година

642
Фото: Недељне новине

Oбровачки ловци Драган и Душан Медић, Стево Влаисављевић, Саша Антић и гост Ловачког друштва „Препелица“ из Вајске, Горан Ђурић, учествовали су у 39. Хајци на вукове и лисице на простору Јања у општини Шипово, која је одржана 19. фебруара.


Скуп ловаца био је код Ловачког дома „Бујадница“ на простору Јања. Овом приликом због познате ситуације са „корона вирусом“ окупило се око 200 ловаца, што је знатно мање него ранијих година. Организатор је било Ловачко удужење из Стројица. Иначе треба истаћи да су обровачко Ловачко удружење и Ловачко удужење из Стројица прошле године потписали повељу о побратимљењу и међусобној сарадњи. Окупљање ловаца је било у реону чувеног српског манастира Глоговац. Све присутне је поздравио председник СО Шипово.

Подељени по групама обровачки ловци су били организовани на правцу Натпоље – Горица, превој Шединац. Оно што треба истаћи је љубав према лову од малих ногу. Тако је и овај пут Душан Медић из Обровца са собом водио унука Малишу старог свега 10 година. Oбровачки ловци овог пута нису имали неке завидне резултате, а на крају акције Цвијан Миловац звани Клебић организовао је дружење ловаца. Обровачки ловци су се вратили пуни утисака носећи поносно беџеве учесника 39. Хајке на вукове и лисице на простору Јања, уз жељу да се поново окупе на следећој хајци 2023 године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here