Обележен Дан огранка у Обровцу

Дешавања у огранцима Народне библиотеке "Вељко Петровић"

На дан св. Јована Златоустог, 26. новембра 2013. године освештан је огранак Библиотеке у Обровцу. Тада је огранак добио име по славном Обровчанину, првом доктору историје медицине у Војводини, писцу 9 књига и преко 30 стручних радова и сепарата – др Славку Јовину. Са поносом и радошћу огранак сваке године обележава овај датум и том приликом организује приредбе, предавања и угледне часове за ученике основне школе.

Овом приликом огранак је угостио ученике петог и шестог разреда са вероучитељем Мирославом Максимовићем. Поздравну реч је упутила библиотекарка Душанка Папић која је подсетила своје госте на значај чувања традиције, на потребу чувања сећања на знамените личности нешег окружења, али и указивање на библиотеку као место које увек и у свим временима мора бити центар културе, креатор правих вредности и простор за стицање нових знања.

Наши гости увеличали су заједничко славље представљајући себе и своја знања кроз самостално урађене презентације. Радом у групама, ученици су показали кратке видео приказе о светитељима и начину на који их прослављамо: Св. Исидор, Ђурђиц и Св. Јован Златоусти.

На угледном часу, ученицима шестог разреда вероучитељ се обратио поукама и саветима за предстојећи божићни пост и верске празнике, а библиотекарка предложила литературу из фонда библиотеке којом се ова знања могу проширити и употпунити.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here