Мароко је чудо светског првенства – Послао је Шпанију кући

Португалија до врха напунила мрежу Швајцарске за пласман у четвртфинале

Фото: Принтскрин (YouTube/FIFA)

Репрезентација Марока пласирала се у четвртфинале Мундијала, савладала је екипу Шпаније након бољег извођења пенала 3:0, резултат је у току регуларног дела игре био 0:0.


Репрезентација Марока је савладала селекцију Шпаније након бољег извођења пенала 3:0 чиме је обезбедила пласман у четвртфинале Светског првенства у фудбалу. Резултат је у току 120 минута игре био нерешен без голова. Утакмица је почела изузетно офанзивно када је реч о Шпанији, контролисали су меч током већег дела игре. Мароко је од почетка поставио дефанзивну игру и шансу за гол су вребали из контранапада.

Током целе утакмице конкретнијих шанси за гол није било, Шпанија је играла своју игру, али без икаквих резултата, нити је било играча који би преузео одговорност за покретање акција и егзекуцију у нападу. Мароканци су углавном играли дисциплиновано, како у одбрани тако и у нападу.

Шпанија је имала већи проценат поседа лопте, чак 63%, док је противничка екипа била на 20%. Мароканци су завршницу регуларног дела утакмице одиграли боље, било је шанси да постигну и гол, међутим резултат је остао непоромењен.

Шпанија је током већег дела меча имала иницијативу, али је деловало да је Мароко био конкретнији. Покушавали су селектори да промене играче, али свежина није донела и храброст тимовима, те су продужеци били неминовни.

Након нерешеног резултата у 120 минута игре приступило се пеналима. Шпанци су изабрали страну, а Мароканци да први изводе једанаестерце. Херој утакмице био је Буну, голман Марока који је обранио све ударце Шпанаца. Прво је Сарабија погодио стативу, затим је Буну одбранио ударац Солера и на крају зауставио је ударац капитена Шпаније Бускеца.

Резултат је био завршен 3:0 у корист Марока који је изборио пласман у четвртфинале Мундијала, а противника ће сазнати вечерас, бољег из дуела Португалија – Швајцарска.

Селектор фудбалске репрезентације Марока Валид Реграгуи изјавио је да је његов тим пласманом у четвртфинале Светског првенства у Катару исписао историју фудбала у овој земљи, преносе шпански медији.

Мароко се први пут у историји пласирао у четвртфинале СП, пошто је после извођења пенала победио Шпанију са 3:0. После регуларног дела и продужетака било је 0:0.

Португалија – Швајцарска 6:1

Репрезентација Португалије савладала је Швајцарску са 6:1 (2:0) и пласирала се у четвртфинале Светског првенства. Наредни ривал биће им Мароко који је избацио Шпанију након бољег извођења једанаестераца.

Португалија је пласман у нокаут рунду остварила као првопласирани тим Групе Х. Освојили су шест бодова у три утакмице, савладали су Гану 3:2, затим Уругвај 2:0 и у последњем колу били су поражени од Јужне Кореје 2:1.

Репрезентација Португалије савладала је Швајцарску са 6:1 (2:0) и пласирала се у четвртфинале Светског првенства. Наредни ривал биће им Мароко који је избацио Шпанију након бољег извођења једанаестераца. Португалија је стигла до убедљиве победе против Швајцарске. Чини се је Роналдо на клупи највише појачао Португалце, ипак одиграо је последњих 20 минута. Без њега екипа је деловала компактније и успела је да до врха напуни мрежу ривала. Швајцарска није успела да нађе добитну формулу да се супротстави противнику, једино што је успела је да постигне почасни погодак.

Обе селекције су ушле у меч изузетно опрезно. Играло се углавном између два шеснаестерца. Чекала се грешка ривала, али није било изгледнијих прилика.

У оваквој игри боље се снашла Португалија и повела је у 17. минуту. Лопта је у казненом простору са леве стране дошла до Рамоса који је правим пројектилом са око шест метара забио лопту под пречку гола Зомера.

Швајцарци нису успели да се опораве после примљеног гола, једино је запретила преко Шаћирија из слободног ударца.

Португалци су наставили са својом игром, претили су из контри и полуконтри. У 33. минуту удвостручили су предност. После корнера Пепе је одлично скочио између два одбрамбена играча и главом погодио мрежу Зомера.

До одласка на одмор још неколико прилика на обе стране, али није било промене резултата.

У 52. минуту Гонзало Рамос се поново уписао у стрелце. Већи део пола одрадио је Дело, који је сјајно упослио Рамоса на ивици петерца, а овај је преизним ударцем послао у мрежу.

Након два гола Гонзало Рамос је забележио и асистенцију у 56. минуту. Упослио је Гереира који сјајним ударцем матира Зомера.

Швајцарци су успели да постигну гол два минута касније. После корнера лопта се одбила до Акаџија који је проследио у мрежу.

Сваку наду ривала Португалци су угасили у 67. минуту. Свој трећи гол на мечу постигао је Гонзало Рамос. Феликс га је одлично упослио у казненом простору а овоме није било тешко да поново смести лопту у мрежу.

Од 73. минута и Роналдо је био на терену, успео је и да постигне гол, али је поништен због офсајда.

Тачку на овај дуел ставио Рафаел Леао у другој минуту надокнаде када је сјајним лоб ударцем послао лопту у гол – 6:1.

Португалија ће у четвртфиналу играти против Марока. Дуел је на прогаму 10. децембра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here