Радионица „Свет бајки“ у библиотеци „Вељко Петровић“

Радионица са децом из Едукативног центра "Дуња"

И у летњим месецима интересовање за књигу и читање не јењава. Деца радо посећују библиотеку и проводе време у њој дружећи се са библиотекарима и учећи.


Дечје одељење Народне библиотеке „Вељко Петровић“ посетили су и малишани из Едукативног центра „Дуња“ са својим васпитачицама, Дуњом Балабан и Јеленом Цигановић. Циљ њиховог доласка је био упознавање са светом бајки, а бољег места, за остварење овог циља, од библиотеке нема. Библиотекарка Дечијег одељења, мр Борислава Тољагић-Сегеди је издвојила из фонда најпознатије бајке.

С обзиром на узраст (од 3 до 6 година), као први задатак малишани су требали да путем слика препознају и именују ликове, а потом исте повежу са одређеном бајком и кажу од кога су је чули и ко им је читао. Неки од малишана су били расположени и да препричају своју омиљену причу. Потом, су се присећали шта је то магично, нестварно и бајковито, шта могу да ураде неки од ликова у бајкама, а стварни људи не. На питање да ли би неко од њих желео да буде лик из бајке, који и због чега, сви су имали одговоре, а као награду за одличну сарадњу, библиотекарка им је прочитала неколико бајки.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here