У Гајдобри одржано „Дучићево песничко лето“

Јубиларно 20. "Дучићево песничко лето" је и ове године у тродневном дружењу окупило љубитеље поезије

354
ФОТО: Недељне Новине

Традиционално сваке године у просторији читаонице гајдобранске библиотеке септембар је обасјан стиховима, песмом и најлепшим нотама гитаре. Јубиларно 20. „Дучићево песничко лето“ је и ове године у тродневном дружењу окупило велики број љубитеља поезије.


У стилу доброг домаћина чланови књижевног клуба „Јован Дучић“ из Гајдобре дочекали су своје велике пријатеље писце и песнике Књижевног клуба
„Дис“ из Бачке Паланке. Уз звуке гитаре чланова Клуба класичне гитаре „Акорд“ и маестра Марка Шалића низали су се стихови и ноте уз велике аплаузе посетилаца.

Награђени ученици Основне школе „Алекса Шантић“ из Гајдобре са својим ментором професором Александром Павићем представили су своје награђене радове. Уз песму и гитару Горана Јовића испратили смо прво вече овогодишњег песничког лета.

На радост и задовољство присутних друго вече су се представили чланови удружења новосадских песника под називом „Мира и пријатељи“. Новосадске песникиње Нера Легац Рикић, Весна Фојкар Ћирић, Борислава Дворанац, Весна Егериц и Сања Р.
Петровић су заблистале у пуном сјају. Присутни су имали прилику да чују и уживају у предивним стиховима и на руском језику.

Треће, последње вече овогодишњег јубиларног „Дучићевог песничког лета“ љубитељи поезије били су привилеговани доласком једног од најпризнатијег модерног српског песника, књижевника Благоја Баковића. Захваљујући се на топлој добродошлици у препуној сали читаонице Баковић је преставио своја нова издања и ређао стихове уз евоцирање успомена и освртање на живот у свом родном крају. Путовање кроз време свих присутних уз стихове и кратке приче и сву лепоту Баковићевог приповедања није оставило равнодушним ни једног посетиоца овог дивног дружења. Уз аплаузе, лепу реч, пријатељске загрљаје испратили смо јубиларно 20. „Дучићево песничко лето“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here