Манифестација Музеји за 10 од 13. до 19. маја

Културни центар Бачка Паланка

Извор: Културни центар Бачка Паланка

Манифестација Музеји за 10 национална је музејска иницијатива коју координира Национални комитет ICOM Србија.


Ова до сада највећа музејска иницијатива на територији Србије јединствена је у европском културном простору и осмишљена је с идејом ближе сарадње и заједничког наступа музеја у Србији са циљем ефикаснијег рада, веће видљивости, као и чвршће повезаности с локалном заједницом. Резултат је интензивнија интеракција са публиком и већа посета, као и богати и разноврсни програми који обогаћују културно-туристичку понуду Србије.

У складу са саопштењем Самосталног синдиката културе Србије и иницијативе да се сви културни догађаји на територији Републике Србије откажу од понедељка 8. маја до недеље 14. маја, отказани су програми који су у оквиру Манифестације „Музеји за 10“ планирани за 13. и 14 .мај.

17.5.2023. у 18.00 Промоција књига Анђе Шушић у Музеју града.

Књиге „Надахнуће“, „Сач“ и „Аурозан“, у издању Културног центра Бачка Паланка, наша локална списатељица представиће своја дела бачкопаланачкој публици у Галерији Музеја града.

Рецензенти: Драган Вилић – књижевник, Душанка Ђокић – магистар књижевности, Војин Тривуновић – књижевник, Милорад Куљић – књижевник.

19.5. – 25.5. трајање изложбе

Отварање изложбе (19.5. у 19.00 часова) „Даске које значе више од живота“, Историјат позоришта у Србији.

Удружење Петроварадин медија, уз подршку компаније Color media Communications,, институцијалну подршку Министарства културе и Музеја позоришне уметности Србије, реализовало је пројекат „Даске које значе више од живота“ где је представљен историјат позоришта у Србији и његов значај за стварање националног идентитета. Изложба ће бити постављена у холу биоскопа у трајању од седам дана.

19.5.2023. 20:00 часова позоришна представа

Позоришна представа „Народни посланик“ Драмска секција „Велимир Вељко Сандић“ Дом културе Сивац.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here