Десетине трактора на путу ка Новом Саду, снимљени и у другим градовима

Пољопривредници су претходно изашли незадовољни са састанка у Влади Србије будући да надлежни, како кажу, нису били спремни да преговарају о захтевима.

Фото: 192_rs/Instagram

Пољопривредници који су за данас најавили протесте широм Србије, кренули су тракторима и за Нови Сад.


Како се може видети на фотографијама са мрежа, у питању је више десетина трактора. Како је најављено, у плану је да око подне дођу испред Мастер центра Новосадског сајма. Како су потврдили за 021.rs, део њих је заинтересован да иде и у Београд.

„Уколико буде било пуно трактора, део ће отићи испред Бановине“, рекао је раније данас за 021.rs Милета Сланкаменац из Иницијативе за опстанак пољопривредника. Додао је да нису у плану масовне блокаде саобраћаја, већ ће се у почетку гледати колико ће незадовољних изаћи на улицу.

Такође, трактори су снимљени и у Пожаревцу. Недељко Савић, председник Удружења „Стиг“ из Пожаревца, рекао је да је сада на пољопривредницима да скрену пажњу на себе и потребе које имају.

Пољопривредници су претходно изашли незадовољни са састанка у Влади Србије будући да надлежни, како кажу, нису били спремни да преговарају о захтевима.

Захтеви пољопривредника су:

  • Гарантована откупна цена млека од 78 динара по литру, без пореза на додату вредност (ПДВ),
  • Субвенције по хектару од 35.000 динара и да се на дизел не обрачунава акциза и ПДВ,
  • Субвенција по крави у износу од 40.000 динара,
  • Да се обезбеди цена пољопривредних производа, пшенице, кукуруза, соје и других као на берзама у Будимпешти и Паризу.
  • Дизел гориво за све обрадиве површине без акциза са ПДВ-ом 100 литара по хектару за ратарске културе и 300 литара по хектару за повртарске културе

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here