Предавање „Паук није баук“ и изложба цртежа „Паук и девојка“

У Музеју града

Извор: Културни центар Бачка Паланка

Предавање из циклуса „Паук није баук“ биће одржано 21. јануара од 12.00 до 14.00 часова у Музеју града у Бачкој Паланци.


Поводом обележевања Дана паукова, удружење Паукови Србије, покренуло је пројекат „Паук није баук“, са циљем да се што више људи у Србији упозна са необичним светом ових животиња и научи нешто ново.

Средства за реализацију пројекта сакупљена су преко платформе Donacije.rs. Кампања је била врло успешна и сакупљно је више него што је очекивано, стога је донета одлука да се у још једном граду организацију „мини Дана паукова“.

Током новембра и децембра месеца чланови удружења обишли су 5 градова (Ниш, Крагујевац, Нови Сад, Вршац и Суботицу) и свима дали прилику да дођу тамо где им је најближе, како би чули и научили нешто ново. За Бонус град одабрали су Бачку Паланку и биће у Музеју града.

„Као и у другим градовима, предавања су намењена свим љубитељима природе, без обзира на образовање и занимање. Теме су за старије слушаоце и нису предвиђене радионице за децу. Озбиљан део ће трајати од 12 до 13 , док вас стручно будемо водили кроз необичан свет паукова, а после се дружимо, ћаскамо и одговарамо на ваша питања. Мада, имамо и изненеђење!! Пошто смо позвани да будемо гости Музеја, добили смо прилику да понесемо са собом и изложбу дечијих цртежа на тему „Паук и девојка“, која је била изложена само у Новом Саду. Већина радова је настала током 2021. године, али због Ковид мера, нису могли бити изложени, зато се посебно радујемо што је добила нову прилику да заживи у другом простору и трајаће од 21. јануара до 15. фебруара“, наводе из удружења „Паукови Србије“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here