Neprekidan niz uspeha

Klub Klasične gitare "Akord" Bačka Palanka

Stefan Radoš i Gavrilo Abrić, izvor: Nedeljne novine

Od 21. do 24. maja 2021. godine u Novom Sadu je održan 15. Vojvođanski festival klasične gitare.


U okviru Festivala je održano i Međunarodno takmičenje gitarista “Dr Jovan Jovičić”. Takmičenje je po drugi put zaredom održano onlajn, tj. takmičari su po određenim propozicijama blagovremeno poslali video snimke na kojima sviraju svoj takmičarski program.

U nedelju 23. maja su ovi snimci objavljeni javno, poređani po uzrasnim kategorijama, a tog dana uveče su objavljeni i rezultati žirija. U Revijalnoj kategoriji su učestvovali i dvojica članova Kluba klasične gitare Akord Bačka Palanka, Gavrilo Abrić koji je osvojio Drugu 1 nagradu (94,8 poena) i Stefan Radoš Druga 2 nagrada (91 poen).

Time su oni ponovili svoj prošlogodišnji plasman. Vojvođanski festival klasične gitare je od ove godine i član Euro Strings platforme, koja trenutno obuhvata 17 evropskih festivala klasične gitare. Na ovogodišnjem Festivalu posebno priznanje je dobio i Marko Šalić, kao najuspešniji nastavnik tokom predhodnih 15 godina.

Po rečima Marka Šalića, koji je i predsednik i umetnički rukovodilac Kluba, ovo priznanje je usledilo za preko 45 nagrada koje su osvojili njegovi učenici tokom ovih takmičenja.

– Uz Oktobarsku nagradu Opštine Bačka Palanka 2019.godine, ovo mi je najdraže priznanje. Prijatno je podsetiti se lepih trenutaka, kao npr. tri godine zaredom Prva 1 nagrada Jelene Čapande, od toga 2017. godine sa osvojenih 100 (maksimalnih) bodova.

– Nekoliko godina ranije nešto slično je bilo i sa Nenadom Pušarom. Od uspomena se ne živi, pa su članovi Akorda aktivni i ovih dana, učestvovali su na Disovoj promociji tri knjige u petak 28. maja u bašti biblioteke, na humanitarnom bazaru u Novoj Gajdobri za prikupljanje pomoći Milani Matković, u nedelju 30. maja.

– U planu za jun su gostovanja na promocijama knjiga u Bačkoj Palanci i Kuli, kao i još jedno gostovanje u Novoj Gajdobri. Krajem juna očekujemo i „Akordov“ koncert povodom 18. rođendana – zaključio je na kraju Marko Šalić.

Čestitamo „Akordu“ na nizu uspeha i sve najbolje za „punoletstvo“.


Pogledaj: Novi spot Kluba klasične gitare „Akord“ (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here