Преко 3000 деце посетило овогодишњи ФЕП (ВИДЕО)

Последњег дана 29. ФЕП-а проглашене су најбоље представе. ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ!

БАЧКА ПАЛАНКА – Представљањем радионичарског стваралаштва, доделом награда за најбоље представе и извођењем представе „Прадевојчица“, у недељу, 27. августа, завршен је 29. по реду Фестивал еколошког позоришта за децу и младе.


Представа која је ове године проглашена за најбољу и понела награду „Добро дрво“ је плесна представа „Бебидрон“ плесног колектива из Новог Сада. ФЕП је ове године забележио одличну посету – преко 3000 малишана посетило је ову културну манифестацију.

Представи „Бебидрон“, Независна продукција Практикабл – Плесни колектив Покретница, припао је фестивалски гран при – „Добро дрво“ за најбољу представу у целости, по одлуци стручног жирија. За представу најближу деци, дечији жири донео је одлуку да награду „Добро дрво“ поделе две представе – „Error 404“ (Грешка 404) трупе Ángeles de Trapo из Малаге (Шпанија) и „Недостајање“ Позоришта Лутака Ниш.

„Добро дрво“ за представу најближу младима, жири младих доделио је представи „Не иди далеко“, Дечјег позоришта Суботица.

По одлуци стручног жирија, који је радио у саставу Љубица Бељански-Ристић, драмска педагошкиња, Јован Царан, глумац-луткар и Смиљана Маринковић, глумица, издвојиле су се још две представе, којима су додељене специјалне награде. За енергију колективног духа награђена је представа „Не иди далеко“, Дечјег позоришта суботица. „the Boy and the Ball“  (Дечак и лопта), Stephan Noonan у партнерству sa The PaperBoats из Албертона (Аустралија), награђена је за интерактивни и педагошки приступ.

Публика је највишу оцену дала представи „the Boy and the Ball“, чији се аутор Stephan Noonan у Аустралију враћа са још једном наградом. Извођењу представе аустралијског аутора приуствовао је и амбасадор Аустралије у Србији, његова екселенција Данијел Емери, који је био гост 29. ФЕП-а.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here