У оквиру Дунавског бала дечија луткарска представа „Пливајте са нама“

Забавна и едукативна представа за најмлађе

445
Фото: Swimming Dad i Teatrilo

БАЧКА ПАЛАНКА – „Дунавски бал“, највећа летња туристичко-забавна манифестација у општини Бачка Паланка, поклониће најмлађима једину дечију луткарску представе о пливању у Србији, „Пливајте са НАМА“ у извођењу дечијег позоришта „Театрило“, у режији Цветин Аничић, а по мотивима четири сликовнице о пливању аутора Владимира Анушића – Swimming Dad.


У петак 8. јула у 19 часова у сали градског биоскопа, уз подршку Туристичке организације општине Бачка Паланка, деца ће имати прилику да се уз луткарску представу на занимљив и забаван начин упознају са МОГУЋНОСТИ које пливање пружа, правилима понашања на базену, како уз осмех, и без страха могу да науче да пливају, да буду безбедни, али и да уживају у води.

На крају луткарске представе, аутор сликовница о пливању и „тата за пливање“ малишане ће уз песму „повести“ на највеће „игралиште“ на свету – воду, и уз стих и гитару дочарати им шта све могу да раде када знају да пливају.

За разлику од других дечијих луткарских представа, „Пливајте са НАМА“ је инспирисана реалним ликовима, пливачима Јаковом и Петром, а по мотивима истоимених сликовница о пливању и одрастању чији је аутор Владимиром Анушићем – Swimming Dad https://www.swimmingdad.com. Цветин Аничић, реномирани драматург, луткар и редитељ преточио је ову причу у стиховима са ивице базена у чаробну, едукативну, духовиту и забавну представу за децу „Пливајте са НАМА“!

Током представе деца ће на духовит начин, а уз Јакова и Петру и са њиховом дружином за пливање патком Ратком и мајстором за роњење рибицом Златицом, научити и да је правилно ДИСАЊЕ веома важно за пливање, да бити ОПУШТЕН у води је императив, да нема места СТРАХУ од воде, пливања, јер живот је лепши када пливате!

Свака превенција, едукација о безбедности деце у води и око ње потенцијално може спасити некоме живот! Улаз на представу је бесплатан.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here