Влада Швајцарске препознала важност ФЕП-а

Додељени грантови за културне и уметничке пројекте, а максималну подршку добио је Фестивал еколошког позоришта!

У оквиру четвртог позива за реализацију културних и уметничких пројеката Heartefact Fund, који је подржан од стране Владе Швајцарске, додељени су грантови за културне и уметничке пројекте, а максималну подршку добио је Фестивал еколошког позоришта – ФЕП, објавила је директорка Фестивала, Соња Петровић.


Како се наводи у образложењу, „Овај пројекат на најбољи начин прати зелене тенденције у позоришној продукцији, показује како их вешто имплементирати, посебно у педагошком раду са малом децом, истовремено развијајући код њих важну еколошку свест и зелене навике. Овај пројекат је у потпуности у складу са свим приоритетима овог конкурса, дубоко је промишљен, пажљиво осмишљен и показује импресиван рад великог броја младих професионалаца, који су осмислили веома вредну иницијативу и на најбољи могући начин је спроводе у дело, поштујући начела децентрализације културе, еколошке трансформације у продукцији фестивала и партиципације“.

Фестивал еколошког позоришта за децу и младе (пројекат: 30. издање Фестивала еколошког позоришта за децу и младе Метаморфоза) добило је 1.800.000,00 динара.

Грантови за културне и уметничке пројекте додељени су за реализацију културних и уметничких пројеката и активности које су релевантне како за развој друштва и локалних заједница, тако и за развој различитих културно-уметничких пракси независног уметничког и културног сектора, наводи се на званичној Фејсбук страници Heartefact Fund.

„Хвала Heartefact на поверењу и видимо се на јубиларном 30. Фестивалу еколошког позоришта за децу и младе у Бачкој Паланци“, навела је директорка Соња Петровић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here