Звали су вас поводом провере котлова? Ево о чему се ради!

Како сазнајемо од већег броја Бачкопаланчана који су нам се обратили, у току претходне две недеље, на фиксни број телефона добијали су позиве са уверавањима да је неопходно сервисирати котлове.

БАЧКА ПАЛАНКА: Како сазнајемо од већег броја Бачкопаланчана који су нам се обратили, у току претходне две недеље, на фиксни број телефона добијали су позиве од особе која се представља да зове из „Гас сервиса“ и  која тврди да је потребно да сервисери дођу и сервисирају котао.


Како наводи једна од позиваних, звали су њену мајку, која чак ни нема гасни котао у кући. Пензионерка Р.Ј. наводи да су је звали и рекли да зову из Београда како би дошли код ње да провере њен котао ради утврђивања исправности. Она је навела да не жели, након чега су је убеђивали да пристане, да ће провера да траје 40 минута и да ће контролу да плати 4.000 динара. Међутим, како сазнајемо тај износ варира и до 7000 динара.

– Било ми је сумњиво јер кажу да зову из Београда, а на мојој идентификацији се приказује број из Војоводине са позивним бројем 021. Није ми се свидео начин на који ме убеђују да то урадим – наводи она.

Како сазнајемо из Нови Сад ГАС, у питању су приватне компаније које позивају домаћинства и имају право да понуде услуге сервиса котла, уколико ви то желите. То није у надлежности јавног предузећа Нови Сад ГАС.

Међутим, на званичној фејзбук страници Сервиса технике Bosh, објављено је ово обавештење:

„Упозорење! Појавила се фантомска фирма.
Више од два месеца добијамо информације од крајњих корисника да компанија „Family system group doo“ позива кориснике и да се лажно представља реченицом „Овде Ваши сервисери“. Пласирају услуге годишњег сервиса и услугу одржавања гасних котлова потенцирајући да ту раде само проверени и врхунски сервисери.

Овим путем Вас обавештавамо да компанија „Family system group doo“ није део Ariston i Bosch сервисне службе, нити је икада била. Нема никаква овлашћења за пословање под брендом Ariston i Bosch Ariston i Bosch база података је заштићена да није могуће извршити било какав извоз података корисника ка трећем лицу и поштују се све регулативе везане за заштиту личних података корисника према ГДПР регулативи Европске Уније.

Компаније Ariston i Bosch стоје иза свих својих овлашћених сервисера и као што знате, пуштање у рад, одржавање и сервисирање гасних котлова дозвољава искључиво фирмама које поседују лиценцу – Сертификат Ariston i Bosch сервисног партнера.

Оригиналне Ariston и Bosch делове могу поручити искључиво сертификовани Ariston i Bosch сервисни партнери. Да Вас нико не би доводио у заблуду, најбоље је да посетите званичне сајтове произвођача.“

Није познато коју базу података користи компанија која нуди сервис у Бачкој Паланци, зато што велики број позиваних нема гасни котао.

Уколико је случај да су вас позвали везано за сервис котла, препоручујемо да прво проверите да ли је ваш котао под гаранцијом, јер уколико радите сервис на њему, губите право на гаранцију. Такође, свакако верујемо, уколико мислите да вам је потребан сервис, позовете овлашћене сервисе за ваш котао.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here