За правилан развој детета – Едукативни центар Дуња Бачка Паланка

3359

Све више пословних обавеза родитеља и недостатак места у вртићима, могу да направе проблем, што због чувања деце, што због њиховог правилног психомоторног и социо-емоционалног развоја.  Edukativni centar Dunja нуди родитељима безбрижну чувалицу и едукацију деце.


Када треба да поверите дете на чување, онда треба да знате да у Едукативном центру Дуња, то ради стручна особа, која ће на најбољи могући начин, Вашем детету омогућити квалитетно проведено време.

Упознајте Дуњу Балабан:

– Завршила сам мастер студије психологије на Факултету друштвених наука и здравствене заштите, Универзитет Константина Филозофа у Нитри и едукацију за психотерапијског саветника на Институту Алберт Елис у Београду. Још као тинејџерка, незадовољна значајом који школа придаје индивидуалном психичком развоју деце, одлучила сам да мењам систем образовања, те сам се кроз цело своје школовање профилисала у овом смеру кроз разне семинаре, радионице, истраживачке радове, кампове, волонтерски рад и стручне праксе. Приправнички стаж сам одрадила на Институту за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, а радно искуство сам стицала и по престижним предшколским и школским установама у иностранству – истиче Дуња Балабан.

Захваљући томе што се посветила усавршавању, она је осмислила едукативне програме за здраву и срећну децу у најосетљивијем, и за развој, најважнијем периоду, који ће деци и родитељима донети разне добробити.

Шта све нуди Едукатни центар Дуња ?

Едукативна чувалица намењена је за децу од 2 до 5 година чији родитељи желе да:

  • повремено повере дете на пар сати некоме ко ће се одговорно бринути за њега
  • неко стручан ради са дететом и подстиче његов правилан развој
  • укључе дете у колектив да би се забављало и развијало своје социјалне вештине
  • подстакну већу самосталност код детета
  • испуне детету време квалитетним садржајима

Радно време Чувалице је сваког радног дана и суботом од 8 до 15 часова, а од 11 до 12 часова одржава се ЕДУКАТИВНО-КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА, са које малишани увек понесу кући нешто чиме ће моћи да се похвале да су сами направили. Плаћање је могуће по сату или месечно.


Едукативни боравак намењен је за децу од 3 до 6 година и представља посебно дизајниран и универзално осмишљен програм који спаја најделотворније, сада већ устаљене васпитно-образовне методе попут монтесори педагогије са најактуелнијим знањима из области школске, педагошке, развојне и психологије личности, као и дечије и експресивне психотерапије.

Радно време је сваког радног дана од 16 до 20 часова, где је од 16 до 17 часова време за флексибилан долазак и слободну игру, од 17 до 19 часова је време за радионицу са паузом у 18 часова за здраву ужину (воће, поврће, интегралне грицкалице).

Школска година траје од почетка септембра до краја јуна.

Сваки месец има своју едукативну тему, а свака недеља своју подтему у оквиру месечне теме. Теме покривају огроман дијапазон познавања од природних наука, преко друштвених наука, све до уметности и културе.

Дуња је појаснила како изгледа програм:

– Недељну тему почињемо радионицом ШКОЛИЦА (општа информисаност, библиотерапија, развој конвергентног мишљења), даље разрађујемо кроз радионице ЧЕТКИЦА (ликовно васпитање, артетерапија, развој дивергентног мишљења, фине моторике), ПЕСМИЦА (музичко васпитање, музикотерапија, развој говора, ритма, слуха), ЛОПТИЦА (физичко васпитање, развој грубе моторике, спортског духа) и на крају понављамо све у оквиру радионице ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК, уводећи и енглеске речи у савладано градиво. Такође се трудимо да организујемо и што више искуственог учења, тј. излета који се уклапају у васпитно-образовну тему.

Едукативни центар Дуња може да се похвали и програмом

ПРЕДШКОЛЧИЋ

Програм је намењен деци од 5 до 7 година и усмерен је на развој свих компетенција потребних за полазак у школу, од предчиталачких способности, преко стратегија ефикасног учења до развоја социо-емоционалне интелигенције – истиче Дуња Балабан и додаје да је радно време за Предшколчић суботом од 16 до 20 часова.

Сав едукативни рад одржава се у малим групама, а едукацију изводе психолог и васпитач са дугогодишњим искуством. Осим едукације за најмлађе, у центру функционише и саветовалише за децу свих узраста и њихове родитеље, у којем од психолога и дефектолога можете потражити процену психо-моторног развоја детета, савет о подстицању његовог правилног развоја или га укључити у дефектолошки третман.

Такође, у случају потребе за интензивнијим радом на себи, пружају услуге психотерапијског саветовања рационално-емотивно-бихејвиоралног приступа, са специјалним попустом за ђаке и студенте.

Eдукативни центар Дуњa

Цара Лазара 55, Бачка Паланка

Kонтакт телефон:

065/527-23-64

Инстаграм: centardunja

Фејсбук: Edukativni centar DUNJA – Bačka Palanka

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here