Није све у новцу! Нудили су му милионе, њих неће да рекламира

За разлику од његовог ривала Рафаела Надала који рекламира покер, Новак је одбио да буде у том друштву.

Новак Ђоковић је освајањем рекордне, 23. гренд слем титуле, на Ролан Гаросу 2023. ушао у историју тениса, онда је обавио оно што се мора одмах после великих поебда, а затим – оно у чему ужива у таквим тренуцима.

Подсетимо, иако није почео најбоље финале Ролан Гароса, Новак Ђоковић га је решио у своју корист, а након тога је обавио оне шампионске формалности које му, чини се, никада нису толико пријале. А и не чуди, постао је најтрофејнији гренд слем тенисер, па је уживао и приликом оног званичног дела, када је примао пехар и фотографисао се с њим, а и оним „пратећим обавезним активностима“, попут интервјуа за ТВ станицу која је и била власник права преноса.

Затим је дошао онај део париског поподнева у коме је Новак посебно уживао. Уместо да, ако што то раде многи шампиони „белог спорта“, одмах после церемоније одјури да се обрати новинарима, па да слави – Ђоковић је остао на терену „Филип Шатрије“ бар још пет минута.

Разлог?

Излазио је у сусрет својим бројним навијачима, фотографишући се с њима и потписујући аутограме, а заједничку фотографију направио је са скупљачима лоптица, улепшавши и њима дан.

И што је, не тако неважно, опет се вратио на чело АТП листе. Преузео је Карлос Алкараз пре Ролан Гароса водећу позицију од српског аса, али није дуго био на врху. Он ће од понедељка имати 7.595 поена. Зарадио је бодове, јер је прошле године изгубио у четвртфиналу од Рафаела Надала.

На другом месту биће Карлос Алкараз са 7.175 бодова. И он је као и Ђоковић отишао корак даље у односу на прошлу годину. Новак ће поменутим повратком на АТП врх исписати нове странице тениске историје, јер ће рекорд по броју боравка на водећој позицији светске листе „поправити“ на чак 388 недеља.

Али Новак Ђоковић је показао да није све у новцу и титулама, има нешто и у моралу!

Менаџер најбољег тенисера света Новака Ђоковића, Едуардо Арталди открио је да наш ас пажљиво бира спонзоре и неће свакога да везује за своје име.

– Новак заиста жели да учини свет бољим местом. Траже га многе кладионичарске и покер компаније, фирме које рекламирају алкохол,али његов одговор је увек исти: ”

– Могу да ми понуде милијарде долара, али ја имам одговорност као светски број један у тенису. Порука коју шаљем људима не сме да буде погрешна.” – испричао је речи нашег аса Арталди.

За разлику од његовог ривала Рафаела Надала који рекламира покер Новак је одбио да буде у том друштву. Осим тога Арталди истиче да због тога што долази из Србије, Ђоковић је у подређеном положају у односу на остале спортисте и тенисере.

– Новак је од старта био у незавидном положају, јер долази из сиромашне земље погођене ратовима. Није могао да рачуна на подршку компанија из своје земље. Федерер има Кредит Свис, “Линд”, “Јуру”, а Рафи помажу многе шпанске компаније – рекао је Арталди за “Спорт 360″ и додао:

– Имиџ Србије у свету није био толико добар због ратова. Зато Новаку није било лако у почетку, јер је морао десет пута више да покаже колико је добар на терену и ван њега како би постао интересантан компанијама – објаснио је Арталди.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here