Ђоковић без финала у Аустралији, изгубио од Синера

Први тенисер света изгубио је после три сата и 22 минута и претрпео први пораз у каријери у полуфиналу Аустралијан опена

109
Фото: Printscreen

Новак Ђоковић неће одбранити титулу на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну, пошто је у полуфиналу изгубио од четвртог играча света Италијана Јаника Синера после четири сета, 1:6, 2:6, 7:6, 3:6.


Први тенисер света изгубио је после три сата и 22 минута и претрпео први пораз у каријери у полуфиналу Аустралијан опена, на коме има рекордних 10 титула. Синер је добро почео меч, направио је два брејка, у другом и шестом гему и освојио први сет.

Слично је било и у наставку, четврти тенисер света играо је добро, одузео је Ђоковићу сервис у трећем и седмом гему и стекао два сета предности после 73 минута.

Тенисери су у трећем сету освајали гемове на своје сервисе, а у 11. гему на Ђоковићев сервис на 5:5 и 40:40 меч је на неколико минута био прекинут пошто је једном навијачу позлило на трибинама. Када је меч настављен Ђоковић је освојио два узастопна поена и повео са 6:5.

Синер је затим освојио гем на свој сервис и изборио је тај-брејк. Ђоковић је водио са 2:0 и 4:2, Синер је преокренуо на 5:4, али је српски тенисер унбрзо изједначио.

Италијан је затим повео са 6:5 и имао је меч лопту на сервис Ђоковића коју је послао у мрежу. Ђоковић је после тога везао два поена и освојио трећи сет.

Ђоковић је у другом гему четвртог сета спасио три брејк лопте, али није успео да спаси брејк лопту у четвртом, у коме је водио 40:0, па је Синер повео са 3:1, а после гема на свој сервис и са 4:1.

Тенисери су после тога освајали гемове на своје сервисе, што је Синеру било довољно да победи и први пут у каријери се пласира у финале неког гренд слем турнира.

Ђоковић је изгубио после 2.195 дана на Аустралијан опену, а остао је на рекордне 24 гренд слем титуле.

У другом полуфиналу данас играју трећи тенисер света Данил Медведев из Русије и Немац Александар Зверев, шести на АТП листи.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here