ОФК Бачка уписала трећу рецку у низу

Триво "утегао" линије.

Дерби равнице одигран је у 19. колу Српске лиге Војводина, а фудбалери домаће ОФК Бачке савладали су резултатом 3:2 Кулски Хајдук 1912, екипу са врха табеле.


Стадион: “Славко Малетин – Вава”, Бачка Паланка. Гледалаца: 200. Судија: Неђо Мрђа (Панчево). Жути картони: Јелић и Ракић (ОФК Бачка). Плавшић и Дамјановић (Хајдук 1912). Црвени картони: Божовић (Хајдук 1912). Стрелци: Јаковљевић, Митић и Миленковић (ОФК Бачка). Брборић 2 (Хајдук 1912).

ОФК БАЧКА: Грчић, Јелић, Јаковљевић, Ракић (Пањак), Бајић, Миленковић, Вукановић, Пантић, Гагић (Миличковић), Митић (Братић), Сремчевић.

ХАЈДУК 1912: Симоновић, Тадић (Божовић), Плавшић, Дамјановић, Јовић, Јанчић, Брборић, Поткозарац, Матијевић, Матијашевић, Шушњар.


Одличан почетак за састав Триве Илића, у 11. минуту по левом боку играчи Бачке су искомбиновали, Јаковљевић је погодио после одбитка. У 34. минуту домаћин долази до дуплог вођства Михајло Митић је био реализатор, прелепим поготком на асистенцију Гагића са десног бока.

У 40. минуту свиран је једанаестерац за Хајдук, а Ђорђе Брборић са тачке смањује предност Бачке. У 69. минуту слободан ударац на десној страни за ОФК Бачку, а Миодраг Миленковић још једном показује о каквом се играчу ради и прелепим ударцем пребацује живи зид и као бомба лопта улази у мрежу. Голман није могао ништа, а ОФК Бачка је стекла недостижну предност.

У 76. минуту гостујући састав Жељка Рачића долази до поновног смањења резултата, а егзекутор је поново Брборић који добија асистенцију из корнера који је извео искусни Горан Поткозарац.

Упркос теренској иницијативи Куљана и жељи да ипак оду кући са бодом, сви покушаји до краја били су “јалови”, а ОФК Бачка је издржала притисак и однела велики тријумф у борби за опстанак у трећелигашком каравану.

“Одличан противник, али и заслужена победа нашег тима. Много битан тријумф за нас у борби за опстанак и бег из опасне зоне. Трећа победа заредом, као екипа растемо све више.” – изјавио је играч ОФК Бачке, Миодраг Миленковић.

ОФК Бачка је остала на истој позицији са 19 освојених бодова, такође и Хајдук 1912 је остао на истом месту са 30 освојених бодова. У следећем колу ОФК Бачка има тешко гостовање у Шајкашу против Борца, док ће Хајдук из Куле угостити Панчевачки Динамо 1945.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here