Остварен примарни циљ

Фудбалери ОФК "Бачка" на крају сезоне заузели тринаесто место у Српској лиги – Војводина

Фото: БАП ВЕСТИ

У недавно завршеној такмичарској сезони Српске лиге – Војводина, фудбалери ОФК „Бачке“ су заузели тринаесто место са 29 бодова чиме су остварили примарни циљ ове сезоне, очување српсколигашког статуса.


Бачкопаланачки српсколигаш је, у сада већ прошлој сезони остварио биланс од седам победа, осам нерешених резултата и тринаест пораза. У јесењем делу сезоне, шеф стручног штаба Бачкопаланчана био је Милан Митровић, а током пролећног дела такмичења на кормилу бачкопаланачког трећелигаша налазио се Триво Илић и у другом делу првенства су фудбалери ОФК „Бачке“ знатно поправили утисак.

– ОФК „Бачка“ је добила ново руководство у новембру протекле године. Приликом преузимања клуба мало шта је било за похвалити. Наиме, сениорска екипа је била корак од понора и испадања из лиге, а млађе селекције су тавориле. Пред нама је био тежак период да што пре консолидујемо екипу како би ОФК „Бачка“ сачувала српсколигашки статус. Заиста, очекивало нас је много посла, али га се нисмо уплашили.

– Поставили смо и новог шефа стручног штаба Триву Илића, који је заједно са играчима, али и нама, остварио зацртани циљ – опстанак у лиги. Свакако да је у остварењу тог циља било изузетно важно обезбедити финансије за његов несметан рад, у чему се и успело. У времену иза нас, успели смо да стабилизујемо и млађе селекције које су, по мени, успешно завршиле сезону. Оно што је још важније, успели смо да клуб поставимо на здраве ноге. Желим да истакнем да сам ја био на челу тог новог тима, прихватио сам изазов, па ми је сада срце пуно што смо заједно са осталим члановима руководства клуба, играчима, тренерима, а на крају и навијачима, успели у остварењу циља – каже Лазар Вјештица, председник ОФК „Бачке“.

Екипа „Бачке“ није више члан Супер, ни Прве лиге Србије, то време је прошло, али су „плави“ сада у Српској лиги – Војводина где ће се такмичити и наредне сезоне.

– Увек после кише дође сунце, тако да се ми налазимо на путу још веће стабилизације клуба. Настојаћемо да у следећу сезону уђемо са новим амбицијама, са великом мотивацијом, да вредно радимо како би у наредној такмичарској години, били један од водећих клубова у лиги. Када ово кажем, онда не мислим на висок пласман, већ да се потпуно стабилизујемо. Настојаћемо да и у будуће шансу да заиграју, дајемо младим играчима из Бачке Паланке и околних места – напомиње Вјештица.

На половини такмичарске сезоне дошло је и до промене на позицији шефа струке. Уместо Милана Митровића, дошао је Триво Илић.

– После неуспешне јесење полусезоне, ОФК „Бачка“ је морала да промени нешто, како би остварила опстанак у лиги. Отишао је скоро комплетан стручни штаб, изузев тренера голмана Стевана Кнежевића. Дошао је нови стручни штаб на челу са Тривом Илићем, а промењено је и доста играча током зиме. Илић је заслужио да му поново укажемо поверење, јер он је увек спреман да помогне клубу, да га „подигне из мртвих“, што је и овај пут урадио. Дали смо му пуно поверење у вођењу сениорске екипе, а током зимске паузе смо довели десетак играча. Сасвим је извесно да ћемо и овог лета освежити екипу, не са много играча, али планирамо да доведемо 4-5 појачања. Триво Илић ће и даље водити екипу, а по његовим сугестијама довешћемо појачања, нагласио је председник бачкопаланачког српсколигаша.

Ослонац на властите играче, односно играче из бачкопаланачке општине, свакако ће бити један од кључних циљева клуба са леве обале Дунава.

– Ми смо у протеклој полусезони имали седам – осам играча из наше општине, почев од голмана Ћулибрка из Челарева, преко Трифуновића, Петковића, Шћепановића, Влајкова, Перишића, Илића до Јефтића. Већина њих је у пролећном делу првенства имала солидну минутажу. Чак је и капитен Јефтић, који је јесенас био стандардни члан екипе, одиграо пет утакмица. Млади Милош Влајков, је у другом делу сезоне дебитовао за наш клуб. У две одигране утакмице, по мени је задовољио. Трифуновић је одиграо доста утакмица, донео је ОФК „Бачкој“ шест бодова. Немања Петковић је, како је првенство одмицало, био све бољи и бољи. Не треба заборавити ни солидан наступ за нашу екипу и голмана Ћулибрка. Дакле, пружили смо им шансу играчима из наше средине како би видели колико и на који начин на њих можемо рачунати у предстојећој сезони. Од наредне сезоне, утакмицу ће почети три бонуса, 2004. годиште и млађи. Морамо да се ослонимо на наше млађе фудбалере, напоменуо је Лазар Вјештица.

Председник бачкопаланачког трећелигаша је посебно похвалио тренере млађих селекција Ђорђа Бојића, Ненада Петровића, Александра Вјештицу са координаторима Петром Будисављевићем и Светозаром Бошковим. Планирано је у наредном периоду одржавање и Скупштине клуба на којој ће се изнети све што се у њему дешавало.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here