Полагање за карате звања

Карате клуб "Кизами"

БАЧКА ПАЛАНКА – Први део такмичарске сезоне, карате клуб „Кизами“ окончао у петак (30.06.) традиционалним, петнаестим по реду, полагањем за карате звања (појасеве), које је одржано у сали основне школе „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци.

Полагању је приступило 20 каратиста од којих је 8 полагало за жути појас (9. кyу) , других 11 који су полагали за зелени појас (6. кyу) док је наша најбоља такмичарка у катама Вера Ковачевић приступила полагању за црни појас. Млади каратисти своје знање демонстрирали су пред трочланом комисијом у саставу ( Бранислав Перишић, Владимир и Зоран Познанов).

За ЗЕЛЕНИ појас полагали су: Пешић Јован, Бабић Јован, Краљ Тара, Паравина Јелена и Михајло, Зајц Душан, Филип Станишић, Вираг Вања, Бјелић Тара, Почуч Стефан и Ступар Лазар. За ЖУТИ појас полагали су: Стоисављевић Урош, Срдановић Јелена, Гаврић Лука, Рељић Бранко, Ломонос Аљоша, Радивојков Немања, Молнар Михајло и Велемир Нилола. А за ЦРНИ појас успешно је положила Вера Ковачевић.

Сви кандидати успешно су положили за појасеве, а председник испитне комисије Бранислав Перишић као и претходних пута из сале је отишао задовољан оним што су млади „кизамијевци“ имали да прикажу.

– Имам ту част да већ неколико година будем члан комисије за звања у карате клубу „Кизами“ који држе моји пријатељи Владимир и Зоран Познанов. У њиховом клубу се ради јако добар и квалитетан карате што се може видети кроз успехе које постижу на такмичењима као и на полагањима из године у годину. Право је уживање гледати млађе нараштаје како овладавају древном борилачком вештином а у томе им помажу њихови тренери који су мајстори каратеа и оличење карате спорта у Бачкој Паланци. Посебно би похвалио Веру Ковачевић која је низом одличних резултата, редовношћу и залагањем на тренинзима и одличним приказом карате технике успешно положила за мајсторско звање црни појас 1. дан – изјавио је Бранислав Перишић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here