Mala ekipa sa velikim rezultatima

726
Izvor: Nedeljne novine

Mladi kajakaši „Elita“ su pre desetak dana bili zapaženi na poslednjem, četvrtom kolu Mini kajak i Pionirske lige Srbije u Zabrežju.


Palančanima je izmaklo treće mesto u pionirskoj konkurenciji za dva boda, a u mini kajaku je „Elit“, prema rečima Branislava Miškova, cele sezone bio hendikepiran brojem takmičara zbog pandemije korona virusa.

– Svakako da nismo nezadovoljni time što se nalazimo u vrhu tabele kada znamo da naša pionirska ekipa ima samo pet članova. Imali smo ambicija da ove sezone budemo bar treći, ali sam uvek govorio da za to treba imati malo sportske sreće. Ovoga puta nam je izmaklo treće mesto za dva boda. Kada je reč o mini kajaku, ostvarili smo skroman rezultat. Uspeli smo da omasovimo ekipu sa mlađim godištima od 2009.godišta, ali oni nisu dovoljno spremni za ovakva takmičenja. Do kraja ove sezone nastavićemo sa radom i učiniti sve da i oni budu spremni za iduću sezonu – kaže Branislav Miškov iz KK „Elit“.

Kada su u pitanju ostvareni rezultati na 4. kolu MK i Pionirske lige Srbije, pionirski dvosed na 500 metara Adrijana Duvnjak – Nevena Sič osvojio je zlatnu medalju, kao i pionirski četverac na istoj deonici Adrijana Duvnjak – Nevena Sič – Rada Rađenović – Mila Važić.

Srebro je pripalo mini kajak četvercu devojčica na 500 metara za 2009/10 godište Marija Bodor – Lana Srebro – Leona Novaković – Jovana Dembicki. Blizu medalje je bila Mila Važić kod pionirki u jednosedu na 1.000 metara koja je takmičenje završila na četvrtom mestu, a Nevena Sič je u istom uzrastu bila šesta u jednosedu na 1.000 metara.

Pionirski dvosed „Elita“ na 500 metara Rada Rađenović – Mila Važić je bio peti na deonici od 500 metara, a u mini kajak jednosedu na 1.000 metara je Marija Bodor bila četvrta. Mini kajak dvosed „Elita“ na pola kilometra Leona Novaković – Lana Srebro je bio osmoplasirani, a Milan Bršadinac je u jednosedu na 1.000 metara bio takođe osmi.

Jovana Dembicki je trku mini kajak jednoseda na 1.000 metara završila na jedanaestom mestu, a pionir Nemanja Duvnjak trku jednoseda na jednom kilometru na dvadesetom mestu od 25 takmičara.

KK „Elit“ je u četvrtom kolu Mini kajak lige Srbije bio petnaesti sa 33,5 boda, a u ukupnom plasmanu su posle četiri izveslana kola bili devetnaesti sa 168 bodova. Palančani su u 4. kolu Pionirske lige Srbije bili četvrti sa 76 bodova, a u ukupnom plasmanu su takođe zauzeli četvrto mesto sa 339 bodova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here